Kepta žuvis tešloje
4.2 (17 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Stebėtinai traški, viduje labai švelni ir minkšta gruzdinta žuvis tešloje – puikus pasirinkimas užkandžiui ar pagrindiniam patiekalui. Greita, skanu ir visiškai nesudėtinga. Šis lengvas keptos žuvies receptas yra puiki alternatyva alaus užkandžiams. Šią žuvį galite patiekti su įvairiausiais padažais pagal skonį. Išbandykite šį receptą ir jums tikrai patiks.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aliejus2 litrai
-
Miltai300 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Čili1 žiupsnelis
-
Alus500 mililitrų
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštas
-
Žuvies filė1 kilogramas
-
Kiaušinis1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žuvis turi būti nuplaunama, nusausinama ir pašalinami visi kaulai bei oda. Supjaustykite vidutinėmis juostelėmis arba kubeliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
-
2. Žuvį šiek tiek pasūdykite ir atidėkite į šalį. Tuo tarpu galite gaminti tešlą. Tuo pačiu metu įkaitinkite aliejų. Tešlai į gilų dubenį suberkite persijotus miltus, druską, kepimo miltelius. Įdėkite šiek tiek aitriosios paprikos ir bet kokių prieskonių pagal skonį. Atskirai išplakite kiaušinį ir supilkite į miltus. Kruopščiai sumaišykite ir palaipsniui pilkite alų, plakdami tešlą iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Žuvies gabalėlį apvoliokite kukurūzų krakmole ir pamerkite į tešlą. Gerai sudrėkinkite, kad tešla visiškai apsemtų žuvį. Jei pageidaujate, tešloje alų galite pakeisti vandeniu.
-
4. Dėkite žuvį į aliejų. Jei po ranka neturite gruzdintuvės, galite naudoti nedidelį puodą. Aliejus turi būti labai gerai pašildytas.
-
Reklama
-
5. Žuvis tešloje labai greitai iškepa. Kai tik parausta, galite ištraukti ir dėti kepti kitą porciją.
-
6. Iškepusią žuvį padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.. Tai viskas, skani žuvis yra paruošta. Galite vaišinti artimuosius.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (17 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama