Pyragėliai su grybais
4.5 (9 įvertinimai)
15 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Su grybais galite gaminti daug įdomių patiekalų, bet jei norite kažko tikrai naminio ir jaukaus, siūlau kepti pyragėlius su grybais. Paruošti tokius kepinius tikrai nebus sunku, nes grybų galima nusipirkti be problemų, jei ne miško grybų, tai paprastų pievagrybių visada parduodama. Patikėkite, su bet kokiais grybais tokie pyragėliai gaunasi labai skanūs ir aromatingi, tad vos pradėjus juos kepti, visa šeima susirinks. Ne kartą išbandyti šie nuostabūs pyragaičiai patinka visiems be išimties, tiek suaugusiems, tiek vaikams, todėl su šiuo receptu tikrai nustebinsite savo šeimą ar svečius.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grybai1 kilogramas
-
Miltai500 gramų
-
Sausos mielės5 gramai
-
Cukrus30 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt (1
-
Svogūnai2 vnt
-
Aliejus100 militrų (80 ml
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Vanduo200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia grybus nuplauname ir išvalome nešvarumus. Tada supjaustykite mažais gabalėliais, dėkite į keptuvę ir kepkite, kol iš jų išgaruos drėgmės perteklius.
-
2. Dabar gaminkime tešlą, dubenyje sumaišome miltus, kiaušinį, mieles, vandenį, cukrų, druską ir augalinį aliejų.
-
Reklama
-
3. Iš šių ingredientų minkykite tešlą, ji turėtų būti ir elastinga, jei reikia, įberkite daugiau miltų. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 1-2 valandoms.
-
4. Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Dabar sumaišykite grybus ir svogūnus, pasūdykite ir pakepinkite viską kartu dar porą minučių.
-
6. Kai tešla padvigubėja, ją išminkome ir pastatome šiltai dar 20-30 minučių.
-
Reklama
-
7. Kai tešla pakils antrą kartą, vėl ją perminkykite ir pradėkite gaminti pyragėlius. Nuplėškite nedidelį tešlos gabalėlį ir iškočiokite į ploną plokščią pyragą. Į vidurį dėkite įdarą (1-2 šaukštus), kraštus tvirtai sujunkite, tą patį pakartokite su likusia tešla.
-
8. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos išdėliokite pyragėlius, palikite pailsėti apie 10 min.. Tada patepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 30-35 min. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (9 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama