Pyragėliai su grybais

Pyragėliai su grybais

4.5 (9 įvertinimai)

15 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Su grybais galite gaminti daug įdomių patiekalų, bet jei norite kažko tikrai naminio ir jaukaus, siūlau kepti pyragėlius su grybais. Paruošti tokius kepinius tikrai nebus sunku, nes grybų galima nusipirkti be problemų, jei ne miško grybų, tai paprastų pievagrybių visada parduodama. Patikėkite, su bet kokiais grybais tokie pyragėliai gaunasi labai skanūs ir aromatingi, tad vos pradėjus juos kepti, visa šeima susirinks. Ne kartą išbandyti šie nuostabūs pyragaičiai patinka visiems be išimties, tiek suaugusiems, tiek vaikams, todėl su šiuo receptu tikrai nustebinsite savo šeimą ar svečius.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    1 kilogramas
  • Miltai
    500 gramų
  • Sausos mielės
    5 gramai
  • Cukrus
    30 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt (1
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Aliejus
    100 militrų (80 ml
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanduo
    200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia grybus nuplauname ir išvalome nešvarumus. Tada supjaustykite mažais gabalėliais, dėkite į keptuvę ir kepkite, kol iš jų išgaru...
    1. Pirmiausia grybus nuplauname ir išvalome nešvarumus. Tada supjaustykite mažais gabalėliais, dėkite į keptuvę ir kepkite, kol iš jų išgaruos drėgmės perteklius.
  • Dabar gaminkime tešlą, dubenyje sumaišome miltus, kiaušinį, mieles, vandenį, cukrų, druską ir augalinį aliejų.
    2. Dabar gaminkime tešlą, dubenyje sumaišome miltus, kiaušinį, mieles, vandenį, cukrų, druską ir augalinį aliejų.
  • Reklama
  • Iš šių ingredientų minkykite tešlą, ji turėtų būti ir elastinga, jei reikia, įberkite daugiau miltų. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite r...
    3. Iš šių ingredientų minkykite tešlą, ji turėtų būti ir elastinga, jei reikia, įberkite daugiau miltų. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 1-2 valandoms.
  • Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki auksinės rudos spalvos.
    4. Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Dabar sumaišykite grybus ir svogūnus, pasūdykite ir pakepinkite viską kartu dar porą minučių.
    5. Dabar sumaišykite grybus ir svogūnus, pasūdykite ir pakepinkite viską kartu dar porą minučių.
  • Kai tešla padvigubėja, ją išminkome ir pastatome šiltai dar 20-30 minučių.
    6. Kai tešla padvigubėja, ją išminkome ir pastatome šiltai dar 20-30 minučių.
  • Reklama
  • Kai tešla pakils antrą kartą, vėl ją perminkykite ir pradėkite gaminti pyragėlius. Nuplėškite nedidelį tešlos gabalėlį ir iškočiokite į p...
    7. Kai tešla pakils antrą kartą, vėl ją perminkykite ir pradėkite gaminti pyragėlius. Nuplėškite nedidelį tešlos gabalėlį ir iškočiokite į ploną plokščią pyragą. Į vidurį dėkite įdarą (1-2 šaukštus), kraštus tvirtai sujunkite, tą patį pakartokite su likusia tešla.
  • Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos išdėliokite pyragėlius, palikite pailsėti apie 10 min.. Tada patepkite plaktu kiauš...
    8. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos išdėliokite pyragėlius, palikite pailsėti apie 10 min.. Tada patepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 30-35 min. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (9 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai