Naminis paukščių pieno tortas
4 (9 įvertinimai)
8 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Anądien iš mamos pavyko sužinoti paukščių pieno receptą - mano mėgstamą vaikystės desertą. Dariau pagal mamos receptą - gavosi fantastiškai skanu. Į putėsius panašus kreminis pagrindas, plonas aksominis kakavos sluoksnis... Tas skonis žodžiais negali būti perteiktas. Daug kartų skaniau nei parduotuvėje įsigyti saldumynai ar paukščių pieno tortai. Rekomenduoju išbandyti!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Želatina (pakeliais)3 pakeliai (po 30 gramų)
-
Pienas370 mililitrų (100 ml
-
Cukrus300 gramų
-
Grietinė450 gramų
-
Plakta grietinėlė450 gramų
-
Kakavos milteliai5 šaukštai
-
Šaltas vanduo250 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Imame nedidelį puodą, jame sumaišome pieną ir 2 pakelius želatinos.
-
2. Puodą uždedame vidutinės ugnies ir lėtai plakame, kol iš masės išeis garai. Jokiu būdu neužviriname - reikia nukelti nuo ugnies anksčiau, vos pasirodžius garams.
-
Reklama
-
3. Dedame 1 puodelį cukraus, grietinės ir grietinėlės plakame dubenyje vidutiniu greičiu. Plakite iki vientisos masės.
-
4. Nenustodami plakti, į masę palaipsniui įpilkite šilto pieno.
-
Reklama
-
5. Stiklinę formą purškiame aliejumi (arba specialiu purškalu nuo prilipimo, parduodamu parduotuvėse).
-
6. Gautą masę kuo tolygiau paskirstykite ant stiklo formos. Viršus turi būti kuo kruopščiau išlygintas. Tada dedame į šaldytuvą ir šaldome.
-
Reklama
-
7. Paimkite nedidelį puodą, jame sumaišykite kakavos miltelius, likusį cukrų ir maišelį želatinos.
-
8. Ten įpilkite likusį pieną ir šaltą vandenį. Plakite plaktuvu.
-
Reklama
-
9. Dėkite puodą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, užvirkite. Mišinys turi būti visiškai lygus, todėl nenustokite maišyti nė sekundės.
-
10. Gautą šokolado mišinį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tada tolygiai paskirstykite jį ant bent šiek tiek sukietėjusios baltos masės mūsų stiklo formoje.
-
Reklama
-
11. Jei jūsų masė yra lygi, ji bus tolygiai paskirstyta ant paviršiaus, ir tortas bus gražus.
-
12. Formą dedame į šaldytuvą mažiausiai penkioms valandoms, geriausia - nakčiai.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama