Moliūgų želė su apelsinu
4.2 (5 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Moliūgų želė su apelsinu – sveikas ir labai skanus desertas. Ryški spalva akimirksniu sužadina apetitą ir susidomėjimą. Jei žmonės ne visada mėgsta moliūgą įprastu pavidalu, tada paragavus saldaus želė pavidalu jie iškart nukris nuo stalo. Receptui reikės ryškiai oranžinio moliūgo, šiek tiek cukraus, želatinos ir apelsinų sulčių. Iš turimų ingredientų gaunamas skanus desertas, kuris patiks visiems vaikams ir suaugusiems. Moliūgą iš anksto išvirkite ir atvėsinkite, tada sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su apelsinų sultimis. Sumaišius su įprasta želatina, gaunama skani želė.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgai250
-
Vanduo650 gramų (450 gramų
-
Želatina25 gramai
-
Apelsinai200 gramų
-
Cukrus80 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Moliūgą supjaustykite griežinėliais ir pašalinkite žievelę bei sėklas, jei tokių yra.
-
Reklama
-
3. Moliūgą supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
-
4. Sudėkite moliūgą į dubenį ir užpilkite vandeniu.
-
Reklama
-
5. Virkite moliūgą, kol suminkštės, apie 25-30 minučių ant vidutinės ugnies. Išvirusį moliūgą atvėsinkite. Taip pat palikite vandenį, apie 100-150 gramų, kuriame buvo virtas moliūgas.
-
6. Išspauskite sultis iš apelsinų, pašalinkite visas sėklas.
-
Reklama
-
7. Praskieskite želatiną, užpilkite karštu vandeniu (1 puodelis). Išmaišykite ir palikite brinkti 20 minučių.
-
8. Sudėkite moliūgą su skysčiu į maišytuvo dubenį ir supilkite apelsinų sultis.
-
Reklama
-
9. Moliūgą sutrinkite trintuvu.
-
10. Įpilkite cukraus pagal skonį ir vėl plakite.
-
Reklama
-
11. Moliūgų tyrę supilkite želatiną ir išmaišykite.
-
12. Moliūgų-želatinos masę supilstykite į dubenėlius ir porai valandų padėkite į šaldytuvą sustingti.
-
13. Moliūgų želė su apelsinu paruošta.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama