Grietinės keksas su mėlynėmis

Grietinės keksas su mėlynėmis

4.6 (6 įvertinimai)

4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Keksui gaminti dažnai naudojama grietinė. Jos dėka pyragas yra minkštas, švelnus ir kepant gerai pakyla. Atkreipkite dėmesį į receptą! Mėlynes galima vartoti šviežias arba šaldytas. O vietoj mėlynių galite naudoti bet kokias kitas uogas. Pavyzdžiui, vyšnios ar bruknės. Skanus ir švelnus keksas puikiai tiks prie arbatos.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    70 gramų
  • Miltai
    150 gramų
  • Grietinė
    150 gramų
  • Aliejus
    50 mililitrų
  • Soda
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Mėlynės
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite.
    2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite.
  • Reklama
  • Į kiaušinių mišinį įmaišykite grietinę ir augalinį aliejų. Galite naudoti bet kokio riebumo grietinę.
    3. Į kiaušinių mišinį įmaišykite grietinę ir augalinį aliejų. Galite naudoti bet kokio riebumo grietinę.
  • Palaipsniui suberkite miltus su soda ir žiupsneliu druskos. Miltus pirmiausia reikia persijoti, kad prisotintų deguonimi.
    4. Palaipsniui suberkite miltus su soda ir žiupsneliu druskos. Miltus pirmiausia reikia persijoti, kad prisotintų deguonimi.
  • Reklama
  • Į tešlą įmaišykite mėlynes. Aš naudojau šaldytas.
    5. Į tešlą įmaišykite mėlynes. Aš naudojau šaldytas.
  • Keksą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Kepimo metu jis šiek tiek pakils ir taps auksinės spalvos. Išimkite pyragą iš f...
    6. Keksą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Kepimo metu jis šiek tiek pakils ir taps auksinės spalvos. Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite.
  • Reklama
  • Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
    7. Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai