Grietinės keksas su mėlynėmis
4.6 (6 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Keksui gaminti dažnai naudojama grietinė. Jos dėka pyragas yra minkštas, švelnus ir kepant gerai pakyla. Atkreipkite dėmesį į receptą! Mėlynes galima vartoti šviežias arba šaldytas. O vietoj mėlynių galite naudoti bet kokias kitas uogas. Pavyzdžiui, vyšnios ar bruknės. Skanus ir švelnus keksas puikiai tiks prie arbatos.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus70 gramų
-
Miltai150 gramų
-
Grietinė150 gramų
-
Aliejus50 mililitrų
-
Soda1/4 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Mėlynės100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinių mišinį įmaišykite grietinę ir augalinį aliejų. Galite naudoti bet kokio riebumo grietinę.
-
4. Palaipsniui suberkite miltus su soda ir žiupsneliu druskos. Miltus pirmiausia reikia persijoti, kad prisotintų deguonimi.
-
Reklama
-
5. Į tešlą įmaišykite mėlynes. Aš naudojau šaldytas.
-
6. Keksą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Kepimo metu jis šiek tiek pakils ir taps auksinės spalvos. Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
7. Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama