Greitai sūdyta skumbrė

Greitai sūdyta skumbrė

3.5 (10 įvertinimai)

3 Porcijos
15 val.

Apie receptą

Naminė sūdyta skumbrė visada yra skanesnė. Kelis kartus pabandę sūdyti žuvį, rasite idealų druskos ir prieskonių santykį. Tuo tarpu aš siūlau savo versiją. Puikus greitas skumbrės receptas, kuriame naudojami svogūnai, česnakai, druska, cukrus, actas, prieskoniai ir augalinis aliejus. Žuvis ruošiama bent 12 valandų iš anksto, tačiau galite palikti ir ilgiau. Prieskoniai yra pipirų žirneliai, lauro lapai ir žuvies prieskoniai (nebūtina). Ši lengvai sūdyta, skumbrė papuoš bet kokį šventinį stalą.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrė
    2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Actas
    1 šaukštas
  • Pipirų žirneliai
    5 vnt
  • Cukrus
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Aliejus
    150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Šviežią skumbrę nuvalykite ir supjaustykite gabalėliais. Patys rinkitės gabalėlių storį: vieniems patinka plonesni, o kitiems – storesni....
    2. Šviežią skumbrę nuvalykite ir supjaustykite gabalėliais. Patys rinkitės gabalėlių storį: vieniems patinka plonesni, o kitiems – storesni. Šis receptas skirtas 1 žuviai, todėl didindami skumbrės skaičių, padauginkite sūrymui skirtų ingredientų kiekį.
  • Reklama
  • Žuvies gabalėlius sudėkite į gilų indą, įpilkite acto, druskos, cukraus, česnako ir prieskonių.
    3. Žuvies gabalėlius sudėkite į gilų indą, įpilkite acto, druskos, cukraus, česnako ir prieskonių.
  • Sudėkite svogūną ir aliejų, viską gerai išmaišykite. Mūsų užduotis – sumaišyti žuvį taip, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų ant jos.
    4. Sudėkite svogūną ir aliejų, viską gerai išmaišykite. Mūsų užduotis – sumaišyti žuvį taip, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų ant jos.
  • Reklama
  • Viską supilkite į stiklainį ir palikite šaldytuve bent 12 valandų.
    5. Viską supilkite į stiklainį ir palikite šaldytuve bent 12 valandų.
  • Po nurodyto laiko skumbrė yra paruošta! Jei abejojate, palikite dar 12 valandų.
    6. Po nurodyto laiko skumbrė yra paruošta! Jei abejojate, palikite dar 12 valandų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (10 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai