Keksas

Keksas

5 (3 įvertinimai)

3-4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Nepamirštamas šio kekso skonis ir aromatas ne tik papuoš jūsų stalą, patiks jūsų šeimai ir draugams, bet ir suteiks malonų vaikystės prisiminimų pojūtį!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    260 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Sviestas
    200 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    10 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Razinos
    150 gramų
  • Cukraus pudra
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Leiskite sviestui pastovėti šiltoje vietoje, kad suminkštėtų, tada sudėkite į dubenį ir plakite iki purumo.
    1. Leiskite sviestui pastovėti šiltoje vietoje, kad suminkštėtų, tada sudėkite į dubenį ir plakite iki purumo.
  • Į sviestą suberkite visą cukrų ir plakite masę, kol cukrus visiškai ištirps.
    2. Į sviestą suberkite visą cukrų ir plakite masę, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Reklama
  • Įmuškite kiekvieną kiaušinį atskirai ir gerai išplakite.
    3. Įmuškite kiekvieną kiaušinį atskirai ir gerai išplakite.
  • Prieš dedant į dubenį miltus geriausia persijoti. Tada suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite. Turėtų būti tiršta ...
    4. Prieš dedant į dubenį miltus geriausia persijoti. Tada suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite. Turėtų būti tiršta masė.
  • Reklama
  • Iš anksto nuplautas razinas porai minučių pamirkykite verdančiame vandenyje, nusausinkite ir, apvolioję miltuose, suberkite į gautą masę....
    5. Iš anksto nuplautas razinas porai minučių pamirkykite verdančiame vandenyje, nusausinkite ir, apvolioję miltuose, suberkite į gautą masę. Gerai išmaišyti.
  • Tešlą perkelkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudrėkintu peiliu masės viduryje nubrėžkite liniją, k...
    6. Tešlą perkelkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudrėkintu peiliu masės viduryje nubrėžkite liniją, kad pyrago kepimo metu susidarytų tolygus įtrūkimas.
  • Reklama
  • Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių ir ten dedame formą su mase. Torto kepimo laikas 80-90 min. Iškepusį keksą atvėsinkite ir pabarstykit...
    7. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių ir ten dedame formą su mase. Torto kepimo laikas 80-90 min. Iškepusį keksą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai