Keksas
5 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Nepamirštamas šio kekso skonis ir aromatas ne tik papuoš jūsų stalą, patiks jūsų šeimai ir draugams, bet ir suteiks malonų vaikystės prisiminimų pojūtį!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai260 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Sviestas200 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Kepimo milteliai tešlai10 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Razinos150 gramų
-
Cukraus pudra20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Leiskite sviestui pastovėti šiltoje vietoje, kad suminkštėtų, tada sudėkite į dubenį ir plakite iki purumo.
-
2. Į sviestą suberkite visą cukrų ir plakite masę, kol cukrus visiškai ištirps.
-
Reklama
-
3. Įmuškite kiekvieną kiaušinį atskirai ir gerai išplakite.
-
4. Prieš dedant į dubenį miltus geriausia persijoti. Tada suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite. Turėtų būti tiršta masė.
-
Reklama
-
5. Iš anksto nuplautas razinas porai minučių pamirkykite verdančiame vandenyje, nusausinkite ir, apvolioję miltuose, suberkite į gautą masę. Gerai išmaišyti.
-
6. Tešlą perkelkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudrėkintu peiliu masės viduryje nubrėžkite liniją, kad pyrago kepimo metu susidarytų tolygus įtrūkimas.
-
Reklama
-
7. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių ir ten dedame formą su mase. Torto kepimo laikas 80-90 min. Iškepusį keksą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama