Keksas

Keksas

5 (4 įvertinimai)

3-4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Nepamirštamas šio kekso skonis ir aromatas ne tik papuoš jūsų stalą, patiks jūsų šeimai ir draugams, bet ir suteiks malonų vaikystės prisiminimų pojūtį!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    260 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Sviestas
    200 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    10 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Razinos
    150 gramų
  • Cukraus pudra
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Leiskite sviestui pastovėti šiltoje vietoje, kad suminkštėtų, tada sudėkite į dubenį ir plakite iki purumo.
    1. Leiskite sviestui pastovėti šiltoje vietoje, kad suminkštėtų, tada sudėkite į dubenį ir plakite iki purumo.
  • Į sviestą suberkite visą cukrų ir plakite masę, kol cukrus visiškai ištirps.
    2. Į sviestą suberkite visą cukrų ir plakite masę, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Reklama
  • Įmuškite kiekvieną kiaušinį atskirai ir gerai išplakite.
    3. Įmuškite kiekvieną kiaušinį atskirai ir gerai išplakite.
  • Prieš dedant į dubenį miltus geriausia persijoti. Tada suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite. Turėtų būti tiršta ...
    4. Prieš dedant į dubenį miltus geriausia persijoti. Tada suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite. Turėtų būti tiršta masė.
  • Reklama
  • Iš anksto nuplautas razinas porai minučių pamirkykite verdančiame vandenyje, nusausinkite ir, apvolioję miltuose, suberkite į gautą masę....
    5. Iš anksto nuplautas razinas porai minučių pamirkykite verdančiame vandenyje, nusausinkite ir, apvolioję miltuose, suberkite į gautą masę. Gerai išmaišyti.
  • Tešlą perkelkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudrėkintu peiliu masės viduryje nubrėžkite liniją, k...
    6. Tešlą perkelkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudrėkintu peiliu masės viduryje nubrėžkite liniją, kad pyrago kepimo metu susidarytų tolygus įtrūkimas.
  • Reklama
  • Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių ir ten dedame formą su mase. Torto kepimo laikas 80-90 min. Iškepusį keksą atvėsinkite ir pabarstykit...
    7. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių ir ten dedame formą su mase. Torto kepimo laikas 80-90 min. Iškepusį keksą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai