Grietinės pyragas su serbentais

Grietinės pyragas su serbentais

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Grietininis pyragas su serbentais - puikus savaitgalio deserto pasirinkimas, kuris suburs prie arbatos artimuosius. Receptas labai paprastas, o pyragas atrodo praktiškai kaip tortas. Grietininį pyragą su serbentais galima gaminti tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų serbentų. Receptas labai paprastas, tačiau tiek išvaizda, tiek skonis šio pyrago nepaliks abejingų. Vadovaukitės žingsnis po žingsnio receptu ir gaminkite su malonumu!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    260 gramų (tešlai)
  • Kiaušiniai
    2 vnt (tešlai)
  • Cukrus
    60 gramų (tešlai)
  • Druska
    1 žiupsnelis (tešlai)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis (tešlai)
  • Saulėgrąžų aliejus
    60 gramų (tešlai)
  • Grietinė
    350 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Krakmolas
    2 šaukštai
  • Vanilinas
    1,5 gramo
  • Serbentai
    150 gramų
  • Cukrus
    100 gramų (įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Pirmiausia paruoškite tešlą - paimkite tam skirtus ingredientus.
    2. Pirmiausia paruoškite tešlą - paimkite tam skirtus ingredientus.
  • Reklama
  • Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius, suberkite 60 g cukraus ir išplakite iki putų.
    3. Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius, suberkite 60 g cukraus ir išplakite iki putų.
  • Supilkite į kiaušinių masę augalinį aliejų ir vėl išplakite.
    4. Supilkite į kiaušinių masę augalinį aliejų ir vėl išplakite.
  • Reklama
  • Į miltus suberkite druską ir kepimo miltelius, sumaišykite.
    5. Į miltus suberkite druską ir kepimo miltelius, sumaišykite.
  • Sausus ingredientus sudėkite prie skystų ir išmaišykite silikonine mentele.
    6. Sausus ingredientus sudėkite prie skystų ir išmaišykite silikonine mentele.
  • Reklama
  • Suformuokite tešlą į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą tol, kol ruošite įdarą.
    7. Suformuokite tešlą į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą tol, kol ruošite įdarą.
  • Įdarui į dubenį sudėkite cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
    8. Įdarui į dubenį sudėkite cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Į mišinį sudėkite grietinę ir išmaišykite.
    9. Į mišinį sudėkite grietinę ir išmaišykite.
  • Į grietininę masę suberkite krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
    10. Į grietininę masę suberkite krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C režimu „viršus-apačia“. Paruoškite 22-24 cm skersmens kepimo formą. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
    11. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C režimu „viršus-apačia“. Paruoškite 22-24 cm skersmens kepimo formą. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
  • Iškočiokite tešlą į lakštą. Patarimas: tešlą patogu kočioti tiesiai maišelyje, po to ją perpjauti ir išimti tešlą.
    12. Iškočiokite tešlą į lakštą. Patarimas: tešlą patogu kočioti tiesiai maišelyje, po to ją perpjauti ir išimti tešlą.
  • Perkelkite tešlą į formą ir suformuokite 3-4 cm aukščio kraštelius.
    13. Perkelkite tešlą į formą ir suformuokite 3-4 cm aukščio kraštelius.
  • Reklama
  • Supilkite grietininį įdarą į formą.
    14. Supilkite grietininį įdarą į formą.
  • Kad serbentai nenuskęstų kepimo metu, lengvai juos apvoliokite miltuose. Jei naudojate šaldytus serbentus, kaip šiame recepte, jų atitirp...
    15. Kad serbentai nenuskęstų kepimo metu, lengvai juos apvoliokite miltuose. Jei naudojate šaldytus serbentus, kaip šiame recepte, jų atitirpinti nereikia.
  • Sudėkite serbentus ant grietininės masės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite grietininį pyragą apie 40 minučių. Karštas įdaras gal...
    16. Sudėkite serbentus ant grietininės masės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite grietininį pyragą apie 40 minučių. Karštas įdaras gali šiek tiek virpėti, bet vėsdamas jis sutvirtės.
  • Visiškai atvėsinkite pyragą prieš išimdami jį iš formos. Prieš išimdami, peiliuku apipjaukite kraštus.
    17. Visiškai atvėsinkite pyragą prieš išimdami jį iš formos. Prieš išimdami, peiliuku apipjaukite kraštus.
  • Grietininis pyragas gavosi labai skanus - švelnus įdaras kontrastuoja su serbentų rūgštele. Jei norite, viršų galima lengvai pabarstyti c...
    18. Grietininis pyragas gavosi labai skanus - švelnus įdaras kontrastuoja su serbentų rūgštele. Jei norite, viršų galima lengvai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai