Grietinės pyragas su serbentais
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Grietininis pyragas su serbentais - puikus savaitgalio deserto pasirinkimas, kuris suburs prie arbatos artimuosius. Receptas labai paprastas, o pyragas atrodo praktiškai kaip tortas. Grietininį pyragą su serbentais galima gaminti tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų serbentų. Receptas labai paprastas, tačiau tiek išvaizda, tiek skonis šio pyrago nepaliks abejingų. Vadovaukitės žingsnis po žingsnio receptu ir gaminkite su malonumu!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai260 gramų (tešlai)
-
Kiaušiniai2 vnt (tešlai)
-
Cukrus60 gramų (tešlai)
-
Druska1 žiupsnelis (tešlai)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (tešlai)
-
Saulėgrąžų aliejus60 gramų (tešlai)
-
Grietinė350 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Krakmolas2 šaukštai
-
Vanilinas1,5 gramo
-
Serbentai150 gramų
-
Cukrus100 gramų (įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Pirmiausia paruoškite tešlą - paimkite tam skirtus ingredientus. -
Reklama
-
3. Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius, suberkite 60 g cukraus ir išplakite iki putų. -
4. Supilkite į kiaušinių masę augalinį aliejų ir vėl išplakite. -
Reklama
-
5. Į miltus suberkite druską ir kepimo miltelius, sumaišykite. -
6. Sausus ingredientus sudėkite prie skystų ir išmaišykite silikonine mentele. -
Reklama
-
7. Suformuokite tešlą į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą tol, kol ruošite įdarą. -
8. Įdarui į dubenį sudėkite cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. -
Reklama
-
9. Į mišinį sudėkite grietinę ir išmaišykite. -
10. Į grietininę masę suberkite krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės. -
Reklama
-
11. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C režimu „viršus-apačia“. Paruoškite 22-24 cm skersmens kepimo formą. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. -
12. Iškočiokite tešlą į lakštą. Patarimas: tešlą patogu kočioti tiesiai maišelyje, po to ją perpjauti ir išimti tešlą. -
13. Perkelkite tešlą į formą ir suformuokite 3-4 cm aukščio kraštelius. -
Reklama
-
14. Supilkite grietininį įdarą į formą. -
15. Kad serbentai nenuskęstų kepimo metu, lengvai juos apvoliokite miltuose. Jei naudojate šaldytus serbentus, kaip šiame recepte, jų atitirpinti nereikia. -
16. Sudėkite serbentus ant grietininės masės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite grietininį pyragą apie 40 minučių. Karštas įdaras gali šiek tiek virpėti, bet vėsdamas jis sutvirtės. -
17. Visiškai atvėsinkite pyragą prieš išimdami jį iš formos. Prieš išimdami, peiliuku apipjaukite kraštus. -
18. Grietininis pyragas gavosi labai skanus - švelnus įdaras kontrastuoja su serbentų rūgštele. Jei norite, viršų galima lengvai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















