Barščiai su gira

Barščiai su gira

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Norint paruošti gražius, ryškius barščius, nebūtina pridėti acto ar citrinos rūgšties. Juos nesunkiai galima pakeisti įprasta duonos gira. Ji suteikia barščiams malonaus rūgštumo ir aromato. Barščius su gira galima ruošti ne tik su kiauliena, bet ir jautiena ir net vištiena. Geriausia imti saldžiarūgščią girą, tai barščiams kartu suteiks rūgštumo ir saldumo. Dėl aštrumo galite įdėti česnako ar aitriosios paprikos. Patiekite su grietine arba majonezu.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    500 gramų (su kaulu)
  • Burokėliai
    250 gramų
  • Baltasis kopūstas
    200 gramų
  • Bulvės
    150 gramų
  • Gira
    1 stiklinė
  • Aliejus
    25 mililitrai
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Vanduo
    2 litrai
  • Žalumynai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Mėsą nuplaukite ir sudėkite į puodą. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ant vidutinės ugnies, pasūdykite ir virkite vieną valandą.
    2. Mėsą nuplaukite ir sudėkite į puodą. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ant vidutinės ugnies, pasūdykite ir virkite vieną valandą.
  • Reklama
  • Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, svogūnus susmulkinkite pagal savo skonį. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberki...
    3. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, svogūnus susmulkinkite pagal savo skonį. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus ir 150 gramų burokėlių. Pusę giros supilkite į daržoves ir padėkite ant silpnos ugnies. Viską uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių. Būkite atsargūs, kad nesudegtumėte ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek sultinio.
  • Išimkite išvirusią mėsą, nukoškite sultinį ir supilkite į švarų puodą. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis ir supilkite į verdantį...
    4. Išimkite išvirusią mėsą, nukoškite sultinį ir supilkite į švarų puodą. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis ir supilkite į verdantį sultinį. Viską virti 10 minučių.
  • Reklama
  • Bulves nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į virkite. Virkite dar 10-15 minučių, kol daržovės paruduos.
    5. Bulves nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į virkite. Virkite dar 10-15 minučių, kol daržovės paruduos.
  • Į sriubą suberkite giroje troškintas daržoves ir lauro lapus, išmaišykite ir virkite dar 10 min.
    6. Į sriubą suberkite giroje troškintas daržoves ir lauro lapus, išmaišykite ir virkite dar 10 min.
  • Reklama
  • Į kitą puodą suberkite likusius burokėlius ir girą, užpilkite viena stikline barščių sultinio ir užvirinkite.
    7. Į kitą puodą suberkite likusius burokėlius ir girą, užpilkite viena stikline barščių sultinio ir užvirinkite.
  • Sultinį perkoškite į barščius, tirštosios dalies nereikia. Viską užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Į barščius įdėkite kapotų žolelių i...
    8. Sultinį perkoškite į barščius, tirštosios dalies nereikia. Viską užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Į barščius įdėkite kapotų žolelių ir palikite 10 minučių.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai