Skaniausios bandelės iš mielinės tešlos

Skaniausios bandelės iš mielinės tešlos

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Bandelės iš šios tešlos gaunasi nepaprastai skanios ir minkštos. Šiandien papasakosiu, kaip paruošti mielines bandeles su aguonomis – bus tikrai gardu! Mielinės bandelės su aguonomis pasižymi puikiu skoniu ir aromatu. Pagal norą į tešlą galima įdėti šiek tiek vanilino arba cinamono – tuomet bandelės bus dar kvapnesnės. Šios aguoninės bandelės patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams – ypač su puodeliu arbatos. Skanaus! ☕🥐

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Tešla:
  • Miltai
    500 g
  • Pienas
    250 ml
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Sviestas
    100 g
  • Vanilinis cukrus
    10 g
  • Cukrus
    80 g
  • Presuotos mielės
    20 g
  • Druska
    1 a. š.
  • Įdaras:
  • Aguonos
    100 g
  • Cukrus
    80 g
  • Aptepimui:
  • Kiaušinis
    1 vnt.
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visus ingredientus pasiruoškite iš anksto ant stalo. Pieną šiek tiek pašildykite nedideliame puode. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anks...
    1. Visus ingredientus pasiruoškite iš anksto ant stalo. Pieną šiek tiek pašildykite nedideliame puode. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anksto, kad iki naudojimo jis suminkštėtų.
  • Tešlai paruoškite raugą. Į didelį dubenį sutrinkite rankomis presuotas mieles, pridėkite 1 valg. šaukštą cukraus.
    2. Tešlai paruoškite raugą. Į didelį dubenį sutrinkite rankomis presuotas mieles, pridėkite 1 valg. šaukštą cukraus.
  • Reklama
  • Užpilkite šiltu pienu ir viską aktyviai išmaišykite šluotele, kol mielės visiškai ištirps.
    3. Užpilkite šiltu pienu ir viską aktyviai išmaišykite šluotele, kol mielės visiškai ištirps.
  • Į šį mielių mišinį suberkite 100 gramų miltų ir gerai išmaišykite šluotele – tai bus raugas. Dubenį su raugu uždenkite maistine plėvele i...
    4. Į šį mielių mišinį suberkite 100 gramų miltų ir gerai išmaišykite šluotele – tai bus raugas. Dubenį su raugu uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje 30 minučių.
  • Reklama
  • Po pusvalandžio raugas pakils ir taps burbuliuotas.
    5. Po pusvalandžio raugas pakils ir taps burbuliuotas.
  • Į atskirą dubenį sudėkite suminkštėjusį sviestą, likusį tešlai skirtą cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite mikseriu iki vientisos, kreminės...
    6. Į atskirą dubenį sudėkite suminkštėjusį sviestą, likusį tešlai skirtą cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite mikseriu iki vientisos, kreminės konsistencijos.
  • Reklama
  • Tada į šią sviestinę masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos.
    7. Tada į šią sviestinę masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos.
  • Mikseriu išplakite, kol masė taps vientisa – tai bus riebioji tešlos dalis.
    8. Mikseriu išplakite, kol masė taps vientisa – tai bus riebioji tešlos dalis.
  • Reklama
  • Šią riebesnę masę supilkite į raugą ir išmaišykite šaukštu.
    9. Šią riebesnę masę supilkite į raugą ir išmaišykite šaukštu.
  • Tuomet po truputį persijokite miltus ir pradėkite minkyti tešlą – iš pradžių šaukštu, vėliau rankomis.
    10. Tuomet po truputį persijokite miltus ir pradėkite minkyti tešlą – iš pradžių šaukštu, vėliau rankomis.
  • Reklama
  • Minkykite, kol tešla taps minkšta, lygi, elastinga ir nelips prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį, dubenį uždenkite virtuviniu rankšluo...
    11. Minkykite, kol tešla taps minkšta, lygi, elastinga ir nelips prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį, dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1–1,5 valandos, kad iškiltų.
  • Per tą laiką paruoškite aguonų įdarą. Aguonas perplaukite, suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu.
    12. Per tą laiką paruoškite aguonų įdarą. Aguonas perplaukite, suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Nusausinkite per smulkų sietelį, įberkite cukraus.
    13. Nusausinkite per smulkų sietelį, įberkite cukraus.
  • Reklama
  • Išmaišykite. Įdaras paruoštas.
    14. Išmaišykite. Įdaras paruoštas.
  • Tešla jau iškilusi – ji gerokai padidėjo apimtimi.
    15. Tešla jau iškilusi – ji gerokai padidėjo apimtimi.
  • Patogumo dėlei padalykite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite ant darbo paviršiaus į stačiakampį lakštą.
    16. Patogumo dėlei padalykite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite ant darbo paviršiaus į stačiakampį lakštą.
  • Ant tešlos tolygiai paskirstykite aguonų įdarą.
    17. Ant tešlos tolygiai paskirstykite aguonų įdarą.
  • Suvyniokite tešlą į vyniotinį – turėtų gautis du vyniotiniai. Kiekvieną supjaustykite vienodomis dalimis – tai būsimos bandelės.
    18. Suvyniokite tešlą į vyniotinį – turėtų gautis du vyniotiniai. Kiekvieną supjaustykite vienodomis dalimis – tai būsimos bandelės.
  • Visas paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiekvieną aptepkite suplaktu kiaušiniu, naudodami silikoninį ...
    19. Visas paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiekvieną aptepkite suplaktu kiaušiniu, naudodami silikoninį teptuką. Palikite jas 15 minučių pastovėti, tada dėkite į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.
  • Iškepusias bandeles šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
    20. Iškepusias bandeles šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
  • Skanaus!
    21. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai