Skaniausios bandelės iš mielinės tešlos
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Bandelės iš šios tešlos gaunasi nepaprastai skanios ir minkštos. Šiandien papasakosiu, kaip paruošti mielines bandeles su aguonomis – bus tikrai gardu! Mielinės bandelės su aguonomis pasižymi puikiu skoniu ir aromatu. Pagal norą į tešlą galima įdėti šiek tiek vanilino arba cinamono – tuomet bandelės bus dar kvapnesnės. Šios aguoninės bandelės patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams – ypač su puodeliu arbatos. Skanaus! ☕🥐
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Tešla:
-
Miltai500 g
-
Pienas250 ml
-
Kiaušinis1 vnt.
-
Sviestas100 g
-
Vanilinis cukrus10 g
-
Cukrus80 g
-
Presuotos mielės20 g
-
Druska1 a. š.
-
Įdaras:
-
Aguonos100 g
-
Cukrus80 g
-
Aptepimui:
-
Kiaušinis1 vnt.
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visus ingredientus pasiruoškite iš anksto ant stalo. Pieną šiek tiek pašildykite nedideliame puode. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anksto, kad iki naudojimo jis suminkštėtų. -
2. Tešlai paruoškite raugą. Į didelį dubenį sutrinkite rankomis presuotas mieles, pridėkite 1 valg. šaukštą cukraus. -
Reklama
-
3. Užpilkite šiltu pienu ir viską aktyviai išmaišykite šluotele, kol mielės visiškai ištirps. -
4. Į šį mielių mišinį suberkite 100 gramų miltų ir gerai išmaišykite šluotele – tai bus raugas. Dubenį su raugu uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje 30 minučių. -
Reklama
-
5. Po pusvalandžio raugas pakils ir taps burbuliuotas. -
6. Į atskirą dubenį sudėkite suminkštėjusį sviestą, likusį tešlai skirtą cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite mikseriu iki vientisos, kreminės konsistencijos. -
Reklama
-
7. Tada į šią sviestinę masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. -
8. Mikseriu išplakite, kol masė taps vientisa – tai bus riebioji tešlos dalis. -
Reklama
-
9. Šią riebesnę masę supilkite į raugą ir išmaišykite šaukštu. -
10. Tuomet po truputį persijokite miltus ir pradėkite minkyti tešlą – iš pradžių šaukštu, vėliau rankomis. -
Reklama
-
11. Minkykite, kol tešla taps minkšta, lygi, elastinga ir nelips prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį, dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1–1,5 valandos, kad iškiltų. -
12. Per tą laiką paruoškite aguonų įdarą. Aguonas perplaukite, suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. -
13. Nusausinkite per smulkų sietelį, įberkite cukraus. -
Reklama
-
14. Išmaišykite. Įdaras paruoštas. -
15. Tešla jau iškilusi – ji gerokai padidėjo apimtimi. -
16. Patogumo dėlei padalykite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite ant darbo paviršiaus į stačiakampį lakštą. -
17. Ant tešlos tolygiai paskirstykite aguonų įdarą. -
18. Suvyniokite tešlą į vyniotinį – turėtų gautis du vyniotiniai. Kiekvieną supjaustykite vienodomis dalimis – tai būsimos bandelės. -
19. Visas paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiekvieną aptepkite suplaktu kiaušiniu, naudodami silikoninį teptuką. Palikite jas 15 minučių pastovėti, tada dėkite į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. -
20. Iškepusias bandeles šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















