Apelsinų ir aguonų pyragas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Man žiema visada kvepia citrusiniais vaisiais - mandarinais, citrinomis, apelsinais, todėl dabar pats metas išsikepti apelsininį pyragą su aguonomis. Tai neįtikėtinai skanus kepinys, tinkantis tiek su arbata, tiek su kava! Šis aromatingas keksas su puodeliu kavos ar arbatos visada bus vietoje - ir šaltą žiemą, ir karštą vasarą. Jį paruošti labai paprasta ir greita.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai225 gramai
-
Sviestas140 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Medus80 gramų
-
Aguonos65 gramai
-
Druska2 gramai
-
Soda2 gramai
-
Cukrus120 gramų
-
Kepimo milteliai4 gramai
-
Apelsinai2 vnt
-
Kefyras125 gramai
-
Migdolų ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Cukraus pudra120 gramų (glazūra)
-
Citrinos sultys25 gramai (glazūra)
-
Apelsinų sultys10 gramų (glazūra)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Sviestas ir kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, todėl geriausia juos iš anksto išimti iš šaldytuvo. -
2. Persijokite miltus, įmaišykite į juos kepimo miltelius, druską ir sodą. -
Reklama
-
3. Nupjaukite žievelę nuo 2 didelių arba trijų vidutinių apelsinų. -
4. Išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purumo ir vientisos masės. -
Reklama
-
5. Į sviesto masę įdėkite medų ir išplakite kartu su juo. -
6. Po vieną įmaišykite kiaušinius, plakdami iki vienalytės masės. -
Reklama
-
7. Į masę sudėkite apelsino žievelę, aguonas ir 1 arbatinį šaukštelį karčiųjų migdolų ekstrakto arba bet kurio kito, nurodyto recepte, ryškesniam ir išraiškingesniam skoniui. -
8. Per 3-4 kartus suberkite sausą mišinį, kaitaliodami su kefyro įpilimu, kaskart išmaišydami. -
Reklama
-
9. Įkaitinkite orkaitę „viršus-apačia“ režimu iki 180 °C. Paruoškite kepimo formą: patepkite sviestu ir pabarstykite šiek tiek miltų, perteklių išpurtykite. -
10. Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite. -
Reklama
-
11. Kepkite keksą apie 50 minučių iki iškepimo, tikrinkite mediniu iešmeliu - jis turi būti sausas. Išimkite keksą iš formos po 10-15 minučių, kai tik ištrauksite iš orkaitės, ir padėkite ant grotelių atvėsti. -
12. Jei norite, keksą galite pabarstyti cukraus pudra arba aplieti cukrine glazūra. Glazūrai imkite 120 g cukraus pudros, 10 g apelsinų sulčių ir 25 g citrinos sulčių. -
13. Pirmiausia į cukraus pudrą supilkite apelsinų sultis, išmaišykite, o tada po truputį įpilkite citrinos sulčių ir maišykite, kol gausite tinkamą konsistenciją, patogią tepti ant kekso. -
Reklama
-
14. Silikoniniu teptuku užtepkite glazūrą ant atvėsusio kekso, galite tepti 2-3 kartus iki sustingimo, o jei norite - ant viršaus uždėkite gabalėlių nuluptos citrinos ar apelsino žievelės. -
15. Atėjo laikas užsipilti arbatos ar kavos ir mėgautis aromatingu apelsininiu keksu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















