Apelsinų ir aguonų pyragas

Apelsinų ir aguonų pyragas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 15 min.

Apie receptą

Man žiema visada kvepia citrusiniais vaisiais - mandarinais, citrinomis, apelsinais, todėl dabar pats metas išsikepti apelsininį pyragą su aguonomis. Tai neįtikėtinai skanus kepinys, tinkantis tiek su arbata, tiek su kava! Šis aromatingas keksas su puodeliu kavos ar arbatos visada bus vietoje - ir šaltą žiemą, ir karštą vasarą. Jį paruošti labai paprasta ir greita.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    225 gramai
  • Sviestas
    140 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Medus
    80 gramų
  • Aguonos
    65 gramai
  • Druska
    2 gramai
  • Soda
    2 gramai
  • Cukrus
    120 gramų
  • Kepimo milteliai
    4 gramai
  • Apelsinai
    2 vnt
  • Kefyras
    125 gramai
  • Migdolų ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra
    120 gramų (glazūra)
  • Citrinos sultys
    25 gramai (glazūra)
  • Apelsinų sultys
    10 gramų (glazūra)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Sviestas ir kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, todėl geriausia juos iš anksto išimti iš šaldytuvo.
    1. Paruoškite ingredientus. Sviestas ir kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, todėl geriausia juos iš anksto išimti iš šaldytuvo.
  • Persijokite miltus, įmaišykite į juos kepimo miltelius, druską ir sodą.
    2. Persijokite miltus, įmaišykite į juos kepimo miltelius, druską ir sodą.
  • Reklama
  • Nupjaukite žievelę nuo 2 didelių arba trijų vidutinių apelsinų.
    3. Nupjaukite žievelę nuo 2 didelių arba trijų vidutinių apelsinų.
  • Išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purumo ir vientisos masės.
    4. Išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purumo ir vientisos masės.
  • Reklama
  • Į sviesto masę įdėkite medų ir išplakite kartu su juo.
    5. Į sviesto masę įdėkite medų ir išplakite kartu su juo.
  • Po vieną įmaišykite kiaušinius, plakdami iki vienalytės masės.
    6. Po vieną įmaišykite kiaušinius, plakdami iki vienalytės masės.
  • Reklama
  • Į masę sudėkite apelsino žievelę, aguonas ir 1 arbatinį šaukštelį karčiųjų migdolų ekstrakto arba bet kurio kito, nurodyto recepte, ryške...
    7. Į masę sudėkite apelsino žievelę, aguonas ir 1 arbatinį šaukštelį karčiųjų migdolų ekstrakto arba bet kurio kito, nurodyto recepte, ryškesniam ir išraiškingesniam skoniui.
  • Per 3-4 kartus suberkite sausą mišinį, kaitaliodami su kefyro įpilimu, kaskart išmaišydami.
    8. Per 3-4 kartus suberkite sausą mišinį, kaitaliodami su kefyro įpilimu, kaskart išmaišydami.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę „viršus-apačia“ režimu iki 180 °C. Paruoškite kepimo formą: patepkite sviestu ir pabarstykite šiek tiek miltų, pertek...
    9. Įkaitinkite orkaitę „viršus-apačia“ režimu iki 180 °C. Paruoškite kepimo formą: patepkite sviestu ir pabarstykite šiek tiek miltų, perteklių išpurtykite.
  • Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite.
    10. Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite.
  • Reklama
  • Kepkite keksą apie 50 minučių iki iškepimo, tikrinkite mediniu iešmeliu - jis turi būti sausas. Išimkite keksą iš formos po 10-15 minučių...
    11. Kepkite keksą apie 50 minučių iki iškepimo, tikrinkite mediniu iešmeliu - jis turi būti sausas. Išimkite keksą iš formos po 10-15 minučių, kai tik ištrauksite iš orkaitės, ir padėkite ant grotelių atvėsti.
  • Jei norite, keksą galite pabarstyti cukraus pudra arba aplieti cukrine glazūra. Glazūrai imkite 120 g cukraus pudros, 10 g apelsinų sulči...
    12. Jei norite, keksą galite pabarstyti cukraus pudra arba aplieti cukrine glazūra. Glazūrai imkite 120 g cukraus pudros, 10 g apelsinų sulčių ir 25 g citrinos sulčių.
  • Pirmiausia į cukraus pudrą supilkite apelsinų sultis, išmaišykite, o tada po truputį įpilkite citrinos sulčių ir maišykite, kol gausite t...
    13. Pirmiausia į cukraus pudrą supilkite apelsinų sultis, išmaišykite, o tada po truputį įpilkite citrinos sulčių ir maišykite, kol gausite tinkamą konsistenciją, patogią tepti ant kekso.
  • Reklama
  • Silikoniniu teptuku užtepkite glazūrą ant atvėsusio kekso, galite tepti 2-3 kartus iki sustingimo, o jei norite - ant viršaus uždėkite ga...
    14. Silikoniniu teptuku užtepkite glazūrą ant atvėsusio kekso, galite tepti 2-3 kartus iki sustingimo, o jei norite - ant viršaus uždėkite gabalėlių nuluptos citrinos ar apelsino žievelės.
  • Atėjo laikas užsipilti arbatos ar kavos ir mėgautis aromatingu apelsininiu keksu.
    15. Atėjo laikas užsipilti arbatos ar kavos ir mėgautis aromatingu apelsininiu keksu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai