Vištienos šlaunelių filė keptuvėje
4 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Iškepkime skanią ir sultingą vištieną keptuvėje. Naudosiu vištienos šlauneles be odos ir be kaulų. Dėl aromato ir skonio įdėjau žolelių ir česnako. Gavosi labai skanu ir greitai paruošiama. Paprastas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai. Šią vištieną galima patiekti su bet kokiu garnyru, aš patiekiau su grikiais.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai2 skiltelės
-
Kario milteliai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Petražolės20 gramų
-
Vištienos šlaunelės700 gramų (be kaulų ir odos)
-
Druskapagal skonį
-
Aliejus2 šaukštai
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Ciberžolė1 žiupsnelis
-
Rūkyta paprika1/2 arbatinio šaukštelio
-
Sumalta kalendra1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į vištieną įberkite prieskonių, druskos ir pipirų. Jomis įtrinkite vištieną ir palikite valandai pasimarinuoti.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite iš vienos pusės ant vidutinės ugnies 6-7 minutes.
-
4. Apverskite vištieną ir kepkite antrąją pusę dar 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Sutraiškykite česnaką per spaudą, nuplaukite žalumynus ir nusausinkite. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
-
6. Į vištieną įdėkite žolelių ir česnako. Troškinkite 1 minutę.
-
Reklama
-
7. Supilkite 50-100 ml. vandens ir troškinkite vištieną dar 10 minučių uždengę ant silpnos ugnies.
-
8. Vištienos šlaunelių filė keptuvėje paruošta! Patiekite su bet kokiu garnyru. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama