Bulvių ir mėsos užkepėlė

Bulvių ir mėsos užkepėlė

3.8 (5 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Šiandien gaminame užkepėlę su kiauliena. Tai puikus ir lengvai pagaminamas patiekalas pietums ar vakarienei. Recepte naudojami pievagrybiai, tačiau juos galima nesunkiai pakeisti bet kokiais kitais grybais. Dėl skonio galite pridėti šiek tiek česnako. Galite naudoti bet kokio riebumo grietinėlę, optimaliai 18-20%. Kuo didesnis grietinėlės riebumas, tuo kremiškesnis bus patiekalas.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    350 gramų
  • Bulvės
    3 vnt
  • Pievagrybiai
    200 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Sūris
    80 gramų (kietas)
  • Grietinėlė
    200 mililitrų (18
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Sviestas
    30 gramų
  • Aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieš pradėdami gaminti, paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir išmuškite, uždengdami plėvele.
    2. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir išmuškite, uždengdami plėvele.
  • Reklama
  • Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir dėkite išilgai formos dugno. Visus sluoksnius pa...
    3. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir dėkite išilgai formos dugno. Visus sluoksnius pabarstykite druska ir prieskoniais pagal skonį.
  • Tada sudėkite paruoštą mėsą.
    4. Tada sudėkite paruoštą mėsą.
  • Reklama
  • Pievagrybius kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svo...
    5. Pievagrybius kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Grybus ir svogūnus pakepinkite apie 5-7 minutes. Nereikia ilgai kepti. Pakanka, kad grybai šiek tiek susitrauktų.
  • Iškeptus grybus dėkite ant mėsos.
    6. Iškeptus grybus dėkite ant mėsos.
  • Reklama
  • Puode ištirpinkite sviestą. Sumaišykite su miltais ir grietinėle. Truputį palaikykite ant ugnies, kol padažas sutirštės.
    7. Puode ištirpinkite sviestą. Sumaišykite su miltais ir grietinėle. Truputį palaikykite ant ugnies, kol padažas sutirštės.
  • Gautu padažu užpilkite visus formoje esančius ingredientus.
    8. Gautu padažu užpilkite visus formoje esančius ingredientus.
  • Reklama
  • Viršų gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, apie 45-60 minučių. Vadovaukitės savo ...
    9. Viršų gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, apie 45-60 minučių. Vadovaukitės savo orkaite. Praėjus 15-20 minučių nuo kepimo pradžios, viršų galite uždengti folijos lakštu, kad sūris neišdžiūtų.
  • Išimkite užkepėlę iš orkaitės.
    10. Išimkite užkepėlę iš orkaitės.
  • Reklama
  • Patiekite karštą.
    11. Patiekite karštą.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai