Bulvių ir mėsos užkepėlė
3.8 (5 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šiandien gaminame užkepėlę su kiauliena. Tai puikus ir lengvai pagaminamas patiekalas pietums ar vakarienei. Recepte naudojami pievagrybiai, tačiau juos galima nesunkiai pakeisti bet kokiais kitais grybais. Dėl skonio galite pridėti šiek tiek česnako. Galite naudoti bet kokio riebumo grietinėlę, optimaliai 18-20%. Kuo didesnis grietinėlės riebumas, tuo kremiškesnis bus patiekalas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena350 gramų
-
Bulvės3 vnt
-
Pievagrybiai200 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Sūris80 gramų (kietas)
-
Grietinėlė200 mililitrų (18
-
Miltai1 šaukštas
-
Sviestas30 gramų
-
Aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir išmuškite, uždengdami plėvele.
-
Reklama
-
3. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir dėkite išilgai formos dugno. Visus sluoksnius pabarstykite druska ir prieskoniais pagal skonį.
-
4. Tada sudėkite paruoštą mėsą.
-
Reklama
-
5. Pievagrybius kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Grybus ir svogūnus pakepinkite apie 5-7 minutes. Nereikia ilgai kepti. Pakanka, kad grybai šiek tiek susitrauktų.
-
6. Iškeptus grybus dėkite ant mėsos.
-
Reklama
-
7. Puode ištirpinkite sviestą. Sumaišykite su miltais ir grietinėle. Truputį palaikykite ant ugnies, kol padažas sutirštės.
-
8. Gautu padažu užpilkite visus formoje esančius ingredientus.
-
Reklama
-
9. Viršų gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, apie 45-60 minučių. Vadovaukitės savo orkaite. Praėjus 15-20 minučių nuo kepimo pradžios, viršų galite uždengti folijos lakštu, kad sūris neišdžiūtų.
-
10. Išimkite užkepėlę iš orkaitės.
-
Reklama
-
11. Patiekite karštą.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama