Tartaletės su vaisiais ir plakta grietinėle
4.7 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Labai skanios, trapios tartaletės su švelnia grietinėle ir sultingais vaisiais bus nuostabus saldus šventinis desertas. Jas galima patiekti su arbata ar kava, o paruošti juos visai nesunku. Norėdami užpildyti tartaletes, galite naudoti visiškai bet kokius jums patinkančius vaisius.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas35 gramų
-
Trynys1 vnt (mažas, žalias)
-
Grietinė10 gramų
-
Cukrus40 gramų
-
Miltai85 gramai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Grietinėlė200 mililitrų (35% riebumo)
-
Cukraus pudra2 arbatiniai šaukšteliai
-
Vaisiai150 gramų (bet koks pasirinkimas, turiu mandarinų, mangų ir bananų)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto užšaldykite sviestą.
-
2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Sviestą sutarkuokite į miltus ir greitai trinkite rankomis, kol susidarys smulkūs trupiniai.
-
4. Į miltų trupinius sudėkite trynį ir grietinę. Greitai užminkykite minkštą tešlą, surinkite į rutulį, sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Tešlą padalinkite į lygias dalis ir plonu sluoksniu paskirstykite į formeles. Apačią subadykite šakute.
-
6. Dėkite tartaletes į karštą orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol paruduos. Paruoštas tartaletes atvėsinkite ir atsargiai išimkite.
-
Reklama
-
7. Mandarinus nulupkite ir padalinkite griežinėliais, nuimkite plėveles, mango minkštimą supjaustykite kubeliais, bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Padalinkite vaisius į tartaletes.
-
8. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra į purią masę. Įdėkite kremą į maišelį su žvaigždute ir išspauskite ant vaisių. Papuoškite tartaletes vaisiais ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama