Vištienos sriuba su grybais ir žiediniais kopūstais
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Gana lengva, bet maistinga, aromatinga ir skani sriuba. Grybai suteikia sriubai sodrumo, o pomidorai netgi padaro ją pikantiška. Sriuba yra skani, ryški ir sodraus skonio. Taikant šį gaminimo būdą, žiedinis kopūstas yra ne išvirtas, o tiesiog pasiekia idealią būseną – minkštas ir šiek tiek traškus. Patiekite šią sriubą su grietine ir šviežiomis žolelėmis!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena600 gramų
-
Bulvės2~3 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Grybai200 gramų
-
Čiobreliai1 arbatinis šaukštelis
-
Svogūnų laiškai1 vnt (1 saujelė)
-
Aliejus2 šaukštai
-
Svogūnai2 vnt (didelis ir mažas)
-
Lauro lapas1 vnt
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos sultinį išvirkite įdėdami nedidelį svogūną ir vieną morką. Virkite ant silpnos ugnies, beveik be virimo požymių. Palikite sultinį porą valandų (geriausia per naktį) ir perkoškite per marlę. Į sultinį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, pagal skonį pasūdykite ir virkite, kol beveik visiškai išvirs.
-
2. Tuo metu apkepkite susmulkintus grybus ir svogūnus. Suberkite morkas ir viską kartu pakepinkite dar porą minučių.
-
Reklama
-
3. Sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir maišydami troškinkite ant mažos ugnies 5 minutes. Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
-
4. Žiedinį kopūstą padalinkite į mažus žiedynus, nuplaukite ir nusausinkite.
-
Reklama
-
5. Į verdančią sriubą sudėkite pakepintas daržoves su grybais ir leiskite užvirti. Sudėkite kopūstus, įdėkite čiobrelių ir lauro lapą. Pasūdykite sriubą pagal skonį, įdėkite porą skiltelių susmulkinto česnako, uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir leiskite troškintis 20 minučių.
-
6. Sriubą patiekite karštą!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama