Marinuotos voveraitės su česnaku
3.8 (14 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Grybus siūlau marinuoti su česnaku, labai skanu. Ne veltui aš juos gaminu kiekvienais metais! Štai paprastas, marinuotų voveraičių su česnaku receptas. Pasidalinsiu su jumis šaltu grybų marinavimo būdu. Ingredientus paėmiau iš 1 litro vandens, kurio užtenka 2 0,5 litro stiklainiams. Neskubėkite atidaryti stiklainių, voveraitėms reikia šiek tiek laiko pamirkti marinate, kuo ilgiau, tuo geriau. Gražios dienos ir gero gaminimo!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Voveraitės1 kilogramas
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska3 arbatiniai šaukšteliai
-
Pipirų žirneliai5 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Svogūnai1 vnt
-
Gvazdikas2 vnt
-
Actas2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Voveraites reikia kruopščiai išrūšiuoti ir nuplauti.
-
2. Paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį ir supilkite į jį: cukrų, druską, pipirus (žirnius), lauro lapą, česnaką, svogūną, gvazdikėlius ir 70% acto. Tada pavirkite porą minučių ir išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
3. Grybus virkite pasūdytame vandenyje 15 minučių.
-
4. Grybus sudėkite į kiaurasamtį ir nuvarvinkite vandenį.
-
Reklama
-
5. Grybus sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir ant viršaus užpilkite atvėsusiu marinatu. Uždenkite dangteliais ir laikykite vėsioje vietoje. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (14 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama