Silkė pataluose su obuoliais
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Silkė pataluose su obuoliu – tai unikalus šios populiarios ir mylimos mišrainės variantas, būtinas bet kurioje šventėje. Aš jums parodysiu, kaip mišrainę paruošti! Paruoštą mišrainę 2 valandas palaikykite šaldytuve, kad visi sluoksniai įsigertų į majonezą, tada patiekite. Būtinai išbandykite šį „silkės pataluose“ su obuoliais receptą ir pradžiuginkite savo šeimą šiuo gardžiu patiekalu!
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Žuvis /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Silkių filė400 gramų
-
Burokėliai1 vnt (didelis)
-
Obuolys1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Majonezas300 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Nuplaukite obuolį. Virkite burokėlius, kol suminkštės. Nulupkite svogūną. -
2. Silkės filė supjaustykite mažais kubeliais. -
Reklama
-
3. Kiaušinius sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol kietai išvirs. -
4. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. -
Reklama
-
5. Kad svogūnas nebūtų kartus, sudėkite jį į dubenį ir 2–3 sekundes palaikykite verdančiame vandenyje, o tada nedelsdami nupilkite karštą vandenį. -
6. Nulupkite virtus burokėlius ir stambiai sutarkuokite. Jei įmanoma, rankomis nuspauskite sultis. Tai būtina, kad salotos nepermirktų. -
Reklama
-
7. Sutarkuotus burokėlius sudėkite į dubenį ir užpilkite 2–3 šaukštus majonezo. -
8. Viską sumaišykite šaukštu. -
Reklama
-
9. Išvirtus kiaušinius atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia tarka. -
10. Pradėkite ruošti mišrainę. Pasirinkite patogų salotų dubenį – aš naudoju du mažus stiklinius salotų dubenėlius. Pirmas sluoksnis yra silkės gabalėliai. Ant viršaus uždėkite pjaustytų svogūnų sluoksnį. -
Reklama
-
11. Nulupkite obuolį ir stambiai sutarkuokite. -
12. Į kitą sluoksnį sudėkite tarkuotus obuolius. -
13. Ant viršaus sudėkite burokėlius ir majonezą. -
Reklama
-
14. Ir paskutinis sluoksnis yra smulkinti kiaušiniai. -
15. Tolygiai paskleiskite majonezą ir papuoškite pagal pageidavimą. Aš pabarsčiau smulkiai supjaustytais šviežiais krapais. -
16. Paruoštą mišrainę 2 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad visi sluoksniai gerai įsigertų į majonezą, tada patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















