Vištienos kotletai orkaitėje

Vištienos kotletai orkaitėje

5 (3 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kepti kotletus orkaitėje labai paprasta, jie yra švelnūs ir skanūs. Ir svarbiausia, jie ruošiami nekepinant aliejuje, todėl yra dvigubai naudingi ir visai neriebūs. Kotletai, kepti orkaitėje, visada yra geriau nei tie patys, bet kepti keptuvėje. Kai kepate kotletus, jie visada sugeria riebalus, ant kurių kepami, ir tai ne visada turi gerą poveikį skrandžiui. O orkaitėje kepti kotletai visai neriebūs, švelnūs ir skanūs. Taip, ir sutaupote laiko – jums nereikia stovėti prie viryklės ir sekti proceso eigą. Tokius kotletus galima duoti ir vaikams, ir pagyvenusiems žmonėms. Todėl greitai perskaitome receptą, iš kurio mokomės kepti maltos vištienos kotletus orkaitėje ir einame į virtuvę gaminti

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Maltos vištienos
    700~800 gramų
  • Svogūnai 2~3 vnt
  • Balta duona
    100 gramų
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Grietinė
    3~4 šaukštai
  • Pomidorų pasta
    1,5~2 šaukštai
  • Druska
    3 žiupsniai (1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai
    2 žiupsniai
  • Malta paprika
    2 žiupsniai
  • Suneli apyniai
    2 žiupsniai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sumalkite mėsmale arba sutrinkite trintuvu piene išmirkytą duoną ir nuluptus svogūnus. Vištienos faršą sumaišykite su svogūnu ir duona, į...
    1. Sumalkite mėsmale arba sutrinkite trintuvu piene išmirkytą duoną ir nuluptus svogūnus. Vištienos faršą sumaišykite su svogūnu ir duona, įberkite druskos, pipirų ir gerai išminkykite. Tada faršą išmušame – su jėga metame į dubenį.
  • Kepimo skardą sutepkite trupučiu augalinio aliejaus. Sušlapinkite rankas vandenyje ir suformuokite gražius ir tvarkingus kotletus. išdėli...
    2. Kepimo skardą sutepkite trupučiu augalinio aliejaus. Sušlapinkite rankas vandenyje ir suformuokite gražius ir tvarkingus kotletus. išdėlioti ant kepimo skardos.
  • Reklama
  • Kepimo skardą su kotletais pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
    3. Kepimo skardą su kotletais pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
  • Dabar ruošiame padažą kotletams. Sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, suberkite suneli apynius, papriką. Jei padažas tirštas, įpilkite...
    4. Dabar ruošiame padažą kotletams. Sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, suberkite suneli apynius, papriką. Jei padažas tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Reklama
  • Kotletus užpilkite paruoštu padažu ir pašaukite į orkaitę dar 20-25 min.
    5. Kotletus užpilkite paruoštu padažu ir pašaukite į orkaitę dar 20-25 min.
  • Paruošti kotletai gaunami su skania aukso ruda pluta.
    6. Paruošti kotletai gaunami su skania aukso ruda pluta.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai