Vištienos kotletai orkaitėje
4 (4 įvertinimai)
Apie receptą
Kepti kotletus orkaitėje labai paprasta, jie yra švelnūs ir skanūs. Ir svarbiausia, jie ruošiami nekepinant aliejuje, todėl yra dvigubai naudingi ir visai neriebūs. Kotletai, kepti orkaitėje, visada yra geriau nei tie patys, bet kepti keptuvėje. Kai kepate kotletus, jie visada sugeria riebalus, ant kurių kepami, ir tai ne visada turi gerą poveikį skrandžiui. O orkaitėje kepti kotletai visai neriebūs, švelnūs ir skanūs. Taip, ir sutaupote laiko – jums nereikia stovėti prie viryklės ir sekti proceso eigą. Tokius kotletus galima duoti ir vaikams, ir pagyvenusiems žmonėms. Todėl greitai perskaitome receptą, iš kurio mokomės kepti maltos vištienos kotletus orkaitėje ir einame į virtuvę gaminti
-
Reikalingi ingredientai:
-
Maltos vištienos700~800 gramų
-
Svogūnai 2~3 vnt
-
Balta duona100 gramų
-
Pienas100 mililitrų
-
Grietinė3~4 šaukštai
-
Pomidorų pasta1,5~2 šaukštai
-
Druska3 žiupsniai (1 žiupsnelis
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsniai
-
Malta paprika2 žiupsniai
-
Suneli apyniai2 žiupsniai
Gaminimo eiga
-
1. Sumalkite mėsmale arba sutrinkite trintuvu piene išmirkytą duoną ir nuluptus svogūnus. Vištienos faršą sumaišykite su svogūnu ir duona, įberkite druskos, pipirų ir gerai išminkykite. Tada faršą išmušame – su jėga metame į dubenį.
-
2. Kepimo skardą sutepkite trupučiu augalinio aliejaus. Sušlapinkite rankas vandenyje ir suformuokite gražius ir tvarkingus kotletus. išdėlioti ant kepimo skardos.
-
Reklama
-
3. Kepimo skardą su kotletais pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
-
4. Dabar ruošiame padažą kotletams. Sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, suberkite suneli apynius, papriką. Jei padažas tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
-
Reklama
-
5. Kotletus užpilkite paruoštu padažu ir pašaukite į orkaitę dar 20-25 min.
-
6. Paruošti kotletai gaunami su skania aukso ruda pluta.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama