Tortas Paukščių pienas klasika

Tortas Paukščių pienas klasika

5 (3 įvertinimai)

8-10 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Visiems subtilaus suflė ir tirpstančių burnoje desertų gerbėjams noriu parodyti, kaip pasigaminti tortą „Paukščių pienas“. Jis tikrai nuostabus, tu negali jam atsispirti! Šis tortas geras, nes pats pagrindas labai plonas, o pagrindinis skonis – subtiliausias suflė. Net pradedantysis konditerijoje gali lengvai pakartoti šį receptą namuose. Tortą galite išsikepti prie arbatos ar šventiniam stalui. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    200 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Miltai
    1 puodelis (apytiksliai)
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Vanilės ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 puodelis (suflė)
  • Sviestas
    150 gramų (suflė)
  • Baltymai
    5 vnt (suflė)
  • Kondensuotas pienas
    2/3 vnt (suflė)
  • Želatina
    20 gramų (suflė)
  • Citrinų rūgštis
    1/4 arbatinio šaukštelio (suflė)
  • Sviestas
    50 gramų (glazūra)
  • Grietinėlė
    250 mililitrų
  • Šokoladas
    250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 220 laipsnių. Minkštą sviestą plakite porą minučių ir suberkite cukrų.
    1. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 220 laipsnių. Minkštą sviestą plakite porą minučių ir suberkite cukrų.
  • Įmuškite kiaušinius ir supilkite vanilės ekstraktą.
    2. Įmuškite kiaušinius ir supilkite vanilės ekstraktą.
  • Reklama
  • Suberkite persijotus miltus ir išplakite tešlą iki purios masės.
    3. Suberkite persijotus miltus ir išplakite tešlą iki purios masės.
  • Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Sudėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite į orkaitę.
    4. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Sudėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite į orkaitę.
  • Reklama
  • Kiekvieną pyragą kepkite 12-15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
    5. Kiekvieną pyragą kepkite 12-15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
  • Kol pyragas kepa, pamirkykite želatiną.
    6. Kol pyragas kepa, pamirkykite želatiną.
  • Reklama
  • Baltymus iki purumo išplakti su citrinos rūgštimi. Tuo pačiu metu suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite 100 mililitrų vandens ir už...
    7. Baltymus iki purumo išplakti su citrinos rūgštimi. Tuo pačiu metu suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite 100 mililitrų vandens ir užvirkite.
  • Cukraus sirupą plona srovele supilkite į baltymus, toliau plakdami. Tada supilkite pusę kondensuoto pieno.
    8. Cukraus sirupą plona srovele supilkite į baltymus, toliau plakdami. Tada supilkite pusę kondensuoto pieno.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje išplakti sviestą, supilti kondensuotą pieną, dar kartą išplakti.
    9. Atskirame dubenyje išplakti sviestą, supilti kondensuotą pieną, dar kartą išplakti.
  • Palaipsniui supilkite sviestą į baltymus, toliau plakdami lėtu greičiu.
    10. Palaipsniui supilkite sviestą į baltymus, toliau plakdami lėtu greičiu.
  • Reklama
  • Pagal instrukciją pašildykite želatiną. Ir toliau plakdami įdėkite vieną šaukštą į suflė.
    11. Pagal instrukciją pašildykite želatiną. Ir toliau plakdami įdėkite vieną šaukštą į suflė.
  • Įdėkite pyragą į formos dugną ir atsargiai paskleiskite suflė.
    12. Įdėkite pyragą į formos dugną ir atsargiai paskleiskite suflė.
  • Uždenkite antruoju pyragu. Grietinėlę pašildykite, sudėkite sviestą ir šokoladą, išmaišykite.
    13. Uždenkite antruoju pyragu. Grietinėlę pašildykite, sudėkite sviestą ir šokoladą, išmaišykite.
  • Reklama
  • Tortą aptepkite šokoladiniu glajumi ir šaldykite per naktį. Skanaus!
    14. Tortą aptepkite šokoladiniu glajumi ir šaldykite per naktį. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai