Tortas Paukščių pienas klasika
5 (3 įvertinimai)
8-10 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Visiems subtilaus suflė ir tirpstančių burnoje desertų gerbėjams noriu parodyti, kaip pasigaminti tortą „Paukščių pienas“. Jis tikrai nuostabus, tu negali jam atsispirti! Šis tortas geras, nes pats pagrindas labai plonas, o pagrindinis skonis – subtiliausias suflė. Net pradedantysis konditerijoje gali lengvai pakartoti šį receptą namuose. Tortą galite išsikepti prie arbatos ar šventiniam stalui. Sėkmės!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas200 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Miltai1 puodelis (apytiksliai)
-
Kiaušinis2 vnt
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus1 puodelis (suflė)
-
Sviestas150 gramų (suflė)
-
Baltymai5 vnt (suflė)
-
Kondensuotas pienas2/3 vnt (suflė)
-
Želatina20 gramų (suflė)
-
Citrinų rūgštis1/4 arbatinio šaukštelio (suflė)
-
Sviestas50 gramų (glazūra)
-
Grietinėlė250 mililitrų
-
Šokoladas250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 220 laipsnių. Minkštą sviestą plakite porą minučių ir suberkite cukrų.
-
2. Įmuškite kiaušinius ir supilkite vanilės ekstraktą.
-
Reklama
-
3. Suberkite persijotus miltus ir išplakite tešlą iki purios masės.
-
4. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Sudėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite į orkaitę.
-
Reklama
-
5. Kiekvieną pyragą kepkite 12-15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
-
6. Kol pyragas kepa, pamirkykite želatiną.
-
Reklama
-
7. Baltymus iki purumo išplakti su citrinos rūgštimi. Tuo pačiu metu suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite 100 mililitrų vandens ir užvirkite.
-
8. Cukraus sirupą plona srovele supilkite į baltymus, toliau plakdami. Tada supilkite pusę kondensuoto pieno.
-
Reklama
-
9. Atskirame dubenyje išplakti sviestą, supilti kondensuotą pieną, dar kartą išplakti.
-
10. Palaipsniui supilkite sviestą į baltymus, toliau plakdami lėtu greičiu.
-
Reklama
-
11. Pagal instrukciją pašildykite želatiną. Ir toliau plakdami įdėkite vieną šaukštą į suflė.
-
12. Įdėkite pyragą į formos dugną ir atsargiai paskleiskite suflė.
-
13. Uždenkite antruoju pyragu. Grietinėlę pašildykite, sudėkite sviestą ir šokoladą, išmaišykite.
-
Reklama
-
14. Tortą aptepkite šokoladiniu glajumi ir šaldykite per naktį. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama