Liežuvis orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
3-5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Greitas būdas paruošti daugybę patiekalų yra orkaitė arba grilis. Be to, folijoje produktai kepa savo sultyse, o tai reiškia, kad jie išlaiko maksimalias naudingas savybes ir aromatą. Šiame patiekale viskas dera: skonis, aromatas ir spalva. Liežuvis kepamas savo sultyse su daržovėmis, česnaku ir prieskoniais, todėl gaunamas nepaprastai skanus patiekalas. Toks liežuvis orkaitėje gali būti užkandis, savarankiškas patiekalas arba gali būti patiekiamas su garnyru. Yra labai sultingas, neįtikėtinai skanus ir kvapnus.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Liežuvis600 gramų
-
Saldžiosios paprikos1~2 vnt
-
Česnakai4~5 skiltelės
-
Džiovinti pomidorai3~4 vnt
-
Alyvuogių aliejus50 mililitrų
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį
-
Čiobreliai1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia viską paruošti: nulupkite ir supjaustykite juostelėmis papriką, taip pat nulupkite česnaką ir kiekvieną skiltelę perpjaukite į 4 dalis, pomidorus perpjaukite per pusę, jei jie dideli.
-
2. Liežuvis turi būti nuvalytas ir kruopščiai nuplaunamas. Dabar pereiname prie svarbiausio etapo: liežuvyje (turėjau jautienos) reikia padaryti nedidelius pjūvius. Svarbu peiliuką įkišti statmenai žemyn (ne daugiau kaip keturių centimetrų gylyje). Tokių pjūvių reikia daryti apie 10-13 (priklausomai nuo liežuvio dydžio). Susmulkintomis daržovėmis padarytas duobutes užpildykite chaotiškai. Tai darau rankomis, labai atsargiai įterpdama paprikas, pomidorus ir česnaką.
-
Reklama
-
3. Patepkite liežuvį aliejumi ir išdėliokite čiobrelius. Dabar reikia apvynioti liežuvį keliais sluoksniais ir pusantros valandos dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Liežuvį geriau pasūdyti patiekiant, kad druska „neištrauktų“ sulčių iš mėsos. Labai svarbu liežuvį tvirtai apvynioti, kad neatsirastų skylių, pro kurias ištekėtų sultys ar išgaruotų skonis.
-
4. Tada išimkite mėsą, labai atsargiai atidarykite (garai gali nudeginti rankas!) Ir palikite 10 minučių. Po to išimkite čiobrelius ir supjaustykite liežuvį porcijomis.
-
Reklama
-
5. Dėl to, kad liežuvis buvo kepamas folijoje, gavosi labai sultingas ir kvapnus. Būtent čiobreliai kartu su kitais ingredientais sukuria šį nepakartojamą aromatą.
-
6. Prieš patiekiant galite papuošti žolelėmis ar čiobrelio šakele. Visada patiekiu su sultimis, kuriose troškino mėsą. Jei norite, galite gaminti bet kokį garnyrą (idealiai dera su ryžiais ar bulvėmis).
-
Reklama
-
7. Lėkštėje mėsą pagardinkite druska (geriausia jūros druska, ji greitai pasiskirstys ant karštos mėsos).Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama