Silkė marinuota su svogūnais

Silkė marinuota su svogūnais

4.5 (11 įvertinimai)

5 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Marinuota silkė su svogūnais – paprastas, bet nuostabus patiekalas. Jį paruošti itin paprasta. Svarbiausia nusipirkti gerą riebią silkę. Įdėkite svogūną ir viskas! Silkę geriau ruošti iš silkės, kurią pirkote turguje, neišdorotą. Namuose išvalome, supjaustome gabalėliais, o tada marinuojame. Suberkite svogūną, pipirus, lauro lapą, supilkite actą ir aliejų. Silkę dažnai dedu į stiklainį. Taip patogiau – galima gerai laikyti ir puikiai marinuoti. Silkė tradiciškai patiekiama su virtomis bulvėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Silkės filė
    5 vnt
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Lauro lapai
    3~4 vnt
  • Pipirų žirneliai
    1~2 vnt
  • Augalinis aliejus
    4~5 šaukštai
  • Actas arba citrinos sultys
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Silkės filė supjaustykite gabalėliais. Svogūną nulupame.
    1. Silkės filė supjaustykite gabalėliais. Svogūną nulupame.
  • Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
    2. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Reklama
  • Silkės ir svogūnų sluoksnius dėkite į indą aukštais kraštais (užsisukamą dubenį, geriausia stiklinį), kiekvieną sluoksnį pabarstydami pri...
    3. Silkės ir svogūnų sluoksnius dėkite į indą aukštais kraštais (užsisukamą dubenį, geriausia stiklinį), kiekvieną sluoksnį pabarstydami prieskoniais. Jei norite, galite pridėti cinamono.
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite aliejų su actu arba citrinos sultimis ir gautu mišiniu užpilkite silkę. Įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
    4. Nedideliame dubenyje sumaišykite aliejų su actu arba citrinos sultimis ir gautu mišiniu užpilkite silkę. Įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
  • Reklama
  • Skanaus!
    5. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (11 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai