Tortas Praha klasikinis receptas

Tortas Praha klasikinis receptas

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
7 val.

Apie receptą

Šokolado mėgėjams siūlau atkreipti dėmesį į Prahos tortą, kurio klasikinis naminis receptas pateikiamas žemiau. Tai nepaprastai skanus ir labai gražus desertas. Jei jums labai patinka jo skonis, bet nežinote, kaip pasigaminti Prahos tortą, jums tikrai prireiks klasikinio recepto. Tai nuostabiai švelnus, purus tortas su skaniu kremu ir neįtikėtinu šokolado glaistu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    6 vnt (+ 1 trynys)
  • Cukrus
    150 gramų
  • Miltai
    120 gramų
  • Sviestas
    300 gramų (200 gramų kremui, 40 – biskvitui, 60 – glaistui)
  • Kakava
    1 šaukštas
  • Kondensuotas pienas
    120 gramų
  • Vanilinas
    1 žiupsnelis
  • Abrikosų uogienė
    pagal skonį
  • Šokoladas
    90 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki stiprių putų.
    1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki stiprių putų.
  • Trynius išplakti su puse cukraus. Sudėkite į išplaktus baltymus.
    2. Trynius išplakti su puse cukraus. Sudėkite į išplaktus baltymus.
  • Reklama
  • Atsargiai sumaišykite abi mases, kad neprarastų orumo.
    3. Atsargiai sumaišykite abi mases, kad neprarastų orumo.
  • Miltus persijokite kartu su kakava ir sudėkite į kiaušinius.
    4. Miltus persijokite kartu su kakava ir sudėkite į kiaušinius.
  • Reklama
  • Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Švelniai maišydami supilkite į tešlą.
    5. Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Švelniai maišydami supilkite į tešlą.
  • Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį, kol iškeps.
    6. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį, kol iškeps.
  • Reklama
  • Iškepusį pyragą dėkite ant grotelių ir palikite atvėsti bent 6 valandas.
    7. Iškepusį pyragą dėkite ant grotelių ir palikite atvėsti bent 6 valandas.
  • Išplakite 1 trynį ir įpilkite apie 20 mililitrų vandens. Lengvai plakite ir tada supilkite kondensuotą pieną. Virkite vandens vonelėje, k...
    8. Išplakite 1 trynį ir įpilkite apie 20 mililitrų vandens. Lengvai plakite ir tada supilkite kondensuotą pieną. Virkite vandens vonelėje, kol sutirštės. Tuo tarpu ištirpinkite sviestą su žiupsneliu vanilės. Kakavą persijokite ir supilkite į kremą. Viską išplakti iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Gerai atvėsusį pyragą supjaustykite į 3 sluoksnius. Pirmuosius du patepkite atvėsusiu kremu.
    9. Gerai atvėsusį pyragą supjaustykite į 3 sluoksnius. Pirmuosius du patepkite atvėsusiu kremu.
  • Ant viršaus aptepkite abrikosų uogiene arba marmeladu. Dažniausiai naudojamas abrikosas, tačiau Prahos pyragą galite paįvairinti pagal sk...
    10. Ant viršaus aptepkite abrikosų uogiene arba marmeladu. Dažniausiai naudojamas abrikosas, tačiau Prahos pyragą galite paįvairinti pagal skonį, į klasikinį receptą įmaišydami bet kokios kitos uogienės.
  • Reklama
  • Belieka ištirpinti šokoladą su sviestu ir tinkamai iš visų pusių aptepti tortą glajumi. Kruopščiai atvėsinkite, kol glajus visiškai sukie...
    11. Belieka ištirpinti šokoladą su sviestu ir tinkamai iš visų pusių aptepti tortą glajumi. Kruopščiai atvėsinkite, kol glajus visiškai sukietės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai