Tortas Praha klasikinis receptas
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
7 val.
Apie receptą
Šokolado mėgėjams siūlau atkreipti dėmesį į Prahos tortą, kurio klasikinis naminis receptas pateikiamas žemiau. Tai nepaprastai skanus ir labai gražus desertas. Jei jums labai patinka jo skonis, bet nežinote, kaip pasigaminti Prahos tortą, jums tikrai prireiks klasikinio recepto. Tai nuostabiai švelnus, purus tortas su skaniu kremu ir neįtikėtinu šokolado glaistu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai6 vnt (+ 1 trynys)
-
Cukrus150 gramų
-
Miltai120 gramų
-
Sviestas300 gramų (200 gramų kremui, 40 – biskvitui, 60 – glaistui)
-
Kakava1 šaukštas
-
Kondensuotas pienas120 gramų
-
Vanilinas1 žiupsnelis
-
Abrikosų uogienėpagal skonį
-
Šokoladas90 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki stiprių putų.
-
2. Trynius išplakti su puse cukraus. Sudėkite į išplaktus baltymus.
-
Reklama
-
3. Atsargiai sumaišykite abi mases, kad neprarastų orumo.
-
4. Miltus persijokite kartu su kakava ir sudėkite į kiaušinius.
-
Reklama
-
5. Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Švelniai maišydami supilkite į tešlą.
-
6. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį, kol iškeps.
-
Reklama
-
7. Iškepusį pyragą dėkite ant grotelių ir palikite atvėsti bent 6 valandas.
-
8. Išplakite 1 trynį ir įpilkite apie 20 mililitrų vandens. Lengvai plakite ir tada supilkite kondensuotą pieną. Virkite vandens vonelėje, kol sutirštės. Tuo tarpu ištirpinkite sviestą su žiupsneliu vanilės. Kakavą persijokite ir supilkite į kremą. Viską išplakti iki vientisos masės.
-
Reklama
-
9. Gerai atvėsusį pyragą supjaustykite į 3 sluoksnius. Pirmuosius du patepkite atvėsusiu kremu.
-
10. Ant viršaus aptepkite abrikosų uogiene arba marmeladu. Dažniausiai naudojamas abrikosas, tačiau Prahos pyragą galite paįvairinti pagal skonį, į klasikinį receptą įmaišydami bet kokios kitos uogienės.
-
Reklama
-
11. Belieka ištirpinti šokoladą su sviestu ir tinkamai iš visų pusių aptepti tortą glajumi. Kruopščiai atvėsinkite, kol glajus visiškai sukietės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama