Vyniotinis su lašiša
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Vyniotinis su lašiša ir žalumynais – prabangus šventinis užkandis. Subtilus, purus, neįprastas, originalus – neužtenka epitetų apibūdinti šį dieviškai skanų vyniotinį. Vyniotinis su lašiša ir žolelėmis yra mano mėgstamiausias ir mano firminis užkandis šventiniam stalui. Visi nuolatiniai svečiai jau žino: važiuodami į svečius, laukite firminio vyniotinio su lašiša. Vyniotinį visada greičiausiai nušluoja nuo stalo, ir tai visai ne keista - labai švelni ir puti plutelė, sūrus žuvies įdaras , grietinės padažas... burnoje tirpstantis. Paskubėkite, bėkite į parduotuvę ingredientų, apsiginkluokite receptu - ir gaminkite!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas25 gramai
-
Pienas175 mililitrai
-
Parmezanas60 gramų
-
Petražolės30 gramų
-
Lengvai sūdyta lašiša200 gramų
-
Malti juodieji pipirai1/3 arbatinio šaukštelio
-
Kvietiniai miltai25 gramai
-
Kiaušinio trynys3 vnt
-
Krapai60 gramų
-
Kiaušinio baltymai3 vnt
-
Grietinė150 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite puodą ir ištirpinkite jame sviestą. Tada į sviestą suberkite miltus ir greitai išmaišykite šluotele. Tada plona srovele supilkite pieną ir maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
-
2. Kai sutirštės, nukelkite nuo ugnies. Sudėkite trynius ir smulkiai tarkuotą parmezaną ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Tada į mišinį suberkite smulkiai pjaustytas žoleles ir vėl išmaišykite.
-
4. Baltymus išplakite šluotele iki standžių putų.
-
Reklama
-
5. Sūrio masę švelniai sumaišykite su baltymais. Maišykite, bet labai atsargiai.
-
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos supilkite mišinį.
-
Reklama
-
7. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tuo tarpu lašišą supjaustykite mažais gabalėliais.
-
8. Lašišą sumaišykite su grietine ir žolelėmis, pagal skonį įberkite pipirų.
-
Reklama
-
9. Kepimo skardą išimame iš orkaitės. Leiskite pagrindui atvėsti, išmeskite kepimo popierių, ant kurio jis buvo kepamas. Pabarstykite pagrindą tarkuotu sūriu.
-
10. Žuvies įdarą tolygiai paskirstykite per visą pagrindą.
-
Reklama
-
11. Atsargiai susukite į vyniotinį. Palikite maždaug 15 minučių, kad sutvirtėtų. Tada supjaustykite ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama