Kugelis

Kugelis

4.3 (11 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kugelis – savotiška lietuviška močiutė, kurioje bulvės yra pagrindinis ingredientas. Naudokite klasikinį receptą, o tada patys pagalvokite, ką galite pakeisti pagal savo skonį. Atminkite, kad bulvės, grietinė ir pienas yra būtini ingredientai. Be jų didesnė tikimybė, kad gausite troškinį. Dar viena svarbi sąlyga – smulkiai sutarkuotas pagrindinis ingredientas – bulvės. Tai svarbu norint gauti minkštą struktūrą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    2 kilogramai
  • Pienas
    200 mililitrų
  • Kiauliena
    250 gramų
  • Svogūnai
    250 gramų
  • Grietinė
    250 gramų
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Mairūnas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Krapai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Kepkite juos be aliejaus iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Drus...
    1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Kepkite juos be aliejaus iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Druskos ir pipirų.
  • Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite bulvine tarka. Pieną užvirinkite, supilkite į bulves.
    2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite bulvine tarka. Pieną užvirinkite, supilkite į bulves.
  • Reklama
  • Dabar į šią masę įberkite druskos, pipirų, mairūnų ir pusę keptuvės turinio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
    3. Dabar į šią masę įberkite druskos, pipirų, mairūnų ir pusę keptuvės turinio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Kepimo formą ištepkite aliejumi, supilkite į ją bulvių masę. Pašaukite į orkaitę pusantros valandos.
    4. Kepimo formą ištepkite aliejumi, supilkite į ją bulvių masę. Pašaukite į orkaitę pusantros valandos.
  • Reklama
  • Kol kugelis kepa, pasigaminkite padažą. Likusią mėsą su svogūnu dar kartą pašildykite keptuvėje su grietine ir smulkintais krapais.
    5. Kol kugelis kepa, pasigaminkite padažą. Likusią mėsą su svogūnu dar kartą pašildykite keptuvėje su grietine ir smulkintais krapais.
  • Paruoštą kugelį patiekite karštą, užpildami padažu. Skanaus!
    6. Paruoštą kugelį patiekite karštą, užpildami padažu. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (11 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai