Kugelis
5 (1 įvertinimai)
4
Porcijos
2 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Kugelis – savotiška lietuviška močiutė, kurioje bulvės yra pagrindinis ingredientas. Naudokite klasikinį receptą, o tada patys pagalvokite, ką galite pakeisti pagal savo skonį. Atminkite, kad bulvės, grietinė ir pienas yra būtini ingredientai. Be jų didesnė tikimybė, kad gausite troškinį. Dar viena svarbi sąlyga – smulkiai sutarkuotas pagrindinis ingredientas – bulvės. Tai svarbu norint gauti minkštą struktūrą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Mėsa-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės2 kilogramai
-
Pienas200 mililitrų
-
Kiauliena250 gramų
-
Svogūnai250 gramų
-
Grietinė250 gramų
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Mairūnas1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Krapaipagal skonį
Kaip pagaminti
-
1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Kepkite juos be aliejaus iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Druskos ir pipirų.
-
2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite bulvine tarka. Pieną užvirinkite, supilkite į bulves.
-
3. Dabar į šią masę įberkite druskos, pipirų, mairūnų ir pusę keptuvės turinio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
-
4. Kepimo formą ištepkite aliejumi, supilkite į ją bulvių masę. Pašaukite į orkaitę pusantros valandos.
-
5. Kol kugelis kepa, pasigaminkite padažą. Likusią mėsą su svogūnu dar kartą pašildykite keptuvėje su grietine ir smulkintais krapais.