Žemaičių blynai orkaitėje
4.7 (7 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Kur mes be bulvių? Dabar be jų negaliu net savaitės praleisti virtuvėje. Bet tai nereiškia, kad viskas apsiriboja tik kepimu ir virimu. Neseniai išmokau žemaičių blynus kepti orkaitėje. Sunkumo lygis vidutinis, bet jei laikysitės instrukcijų, jums pasiseks. Todėl atidžiai perskaitykite, kaip žemaičių blynus orkaitėje.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės2 kilogramai
-
Kvietiniai miltai60 gramų
-
Bulvių krakmolas30 gramų
-
Kiauliena400 gramų (galite naudoti ir faršą)
-
Morkos3 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia išvirkite švarias bulves su lupenomis, kol suminkštės. Tada atvėsinkite ir nuvalykite.
-
2. Tada bulves sumalkite.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite maltas bulves su išsijotais miltais, kiaušiniais, krakmolu ir 1 arbatiniu šaukšteliu druskos. Išminkykite tešlą ir atidėkite į šalį.
-
4. Darant įdarą. Susmulkinkite svogūną. Kepkite įkaitintame aliejuje 2 minutes. Tada į keptuvę suberkite tarkuotas morkas.
-
Reklama
-
5. Ir tada - kiauliena, supjaustyta kubeliais. Kepkite maišydami 10 minučių. Jei reikia, įpilkite vandens. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų.
-
6. Dabar iš tešlos gaminkite blynus. Į kiekvieno vidurį dėkite įdarą ir visiškai uždarykite kraštus.
-
Reklama
-
7. Kepkite žemaičių blynus 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama