Žemaičių blynai su virta mėsa

Žemaičių blynai su virta mėsa

4.0 (13 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Labai sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas patiks visiems žemaičių blynų mėgėjams. Rekomenduoju šį žemaičių blynų receptą! Iš bulvių galite pagaminti daug skanių paprastų patiekalų. Norint pasigaminti žemaičių blynus su virta mėsa, patariu vartoti liesą veršieną arba jauną jautieną. Galima daryti ir su kiauliena, bet įdaras išeis riebesnis. Šiuos žemaičių blynus galite gaminti ir su vištiena. Mėsą geriau virti, todėl įdaras bus naudingesnis nei kepta mėsa.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Veršiena
    250~300 gramų (gali būti ir kiauliena arba vištiena)
  • Bulvės
    4~6 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Lauro lapas, kvapieji pipirai
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    pagal poreikį (kepimui)
  • Žalumynai, prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus įdarui. Kad faršas būtų skanesnis, dėkite daugiau prieskonių, lauro lapų, morkų.
    1. Paruoškite ingredientus įdarui. Kad faršas būtų skanesnis, dėkite daugiau prieskonių, lauro lapų, morkų.
  • Į puodą sudėkite nuluptą svogūną, taip pat nuluptas morkas, sudėkite lauro lapą, suberkite žalumynus, taip pat bulves. Taip gaminimas bus...
    2. Į puodą sudėkite nuluptą svogūną, taip pat nuluptas morkas, sudėkite lauro lapą, suberkite žalumynus, taip pat bulves. Taip gaminimas bus greitesnis – visus ingredientus išvirsime kartu.
  • Reklama
  • Dėti į puodą ir mėsą su kvapiaisiais pipirais.
    3. Dėti į puodą ir mėsą su kvapiaisiais pipirais.
  • Įdėkite dar porą česnako skiltelių. Virkite visas daržoves kartu su mėsa, kol suminkštės.
    4. Įdėkite dar porą česnako skiltelių. Virkite visas daržoves kartu su mėsa, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Išvirusią mėsą perkiškite per mėsmalę, pridedant virtų svogūnų ir morkų. Paragaukite, jei reikia pasūdykite.
    5. Išvirusią mėsą perkiškite per mėsmalę, pridedant virtų svogūnų ir morkų. Paragaukite, jei reikia pasūdykite.
  • Bulves sutrinkite į košę.
    6. Bulves sutrinkite į košę.
  • Reklama
  • Iš gautos košės padarykite blyną.
    7. Iš gautos košės padarykite blyną.
  • Į vidurį dėkite įdarą ir sandariai bei tvarkingai uždarykite.
    8. Į vidurį dėkite įdarą ir sandariai bei tvarkingai uždarykite.
  • Reklama
  • Kiekvieną blyną apvoliokite miltuose.
    9. Kiekvieną blyną apvoliokite miltuose.
  • Iš visų pusių.
    10. Iš visų pusių.
  • Reklama
  • Įkaitintoje keptuvėje saulėgrąžų arba alyvuogių aliejuje apkepkite žemaičių blynus. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    11. Įkaitintoje keptuvėje saulėgrąžų arba alyvuogių aliejuje apkepkite žemaičių blynus. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Patiekite žemaičių blynus su grietine. Gero apetito!
    12. Patiekite žemaičių blynus su grietine. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.0/5 (13 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai