Cukatos mandarinų žievelės
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Cukruoti vaisiai puikiai papildo pyragus, bandeles, ledus ir kitus kepinius. Jie ruošiami iš skirtingų citrusinių vaisių, siūlome receptą, kaip iš mandarinų žievelių pasigaminti cukatų. Cukriniams vaisiams ruošti tinka apelsinų, mandarinų, citrinų ir greipfrutų žievelės. Šio recepto dėka ne tik mėgausitės įsigytais vaisiais, bet ir pasigaminsite puikių ruošinių, kurie pravers kepant ar kitus desertus. Puikaus skonio ir malonaus aromato, tokie naminiai saldumynai puikiai tinka vaikams ar draugams vaišinti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mandarinų žievelės300 gramų
-
Cukrus450 gramų
-
Vanduo300 mililitrų
-
Cukraus pudrapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mandarinų žievelės supjaustomos nedideliais savavališkos formos gabalėliais, nuplaunamos po tekančiu vandeniu, tada dedamos į emaliuotą arba stiklinę keptuvę, užpilamos šaltu vandeniu ir paliekamos 5 dienoms, vandenį keisti kasdien. Pluteles nuplauname ir perkeliame į multivarkinio dubenį, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir nustatome programą „Garai“, verdame 20 min.
-
2. Sumetame pluteles į kiaurasamtį ir nuplauname po tekančiu vandeniu.
-
Reklama
-
3. Grąžiname į dubenį, užpilame cukrumi ir užpilame vandeniu, nustatome „Pilaf“ programą ir kepame dvi su puse valandos.
-
4. Pasibaigus programai, žnyplėmis arba šakute perkelkite pluteles į indą ar lentą, atskirai po vieną. Laukiame mažiausiai 4 valandas, kol jie visiškai išdžius.
-
Reklama
-
5. Paruoštas pluteles apvoliokite cukraus pudra, patiekite iš karto arba sudėkite į indą tolimesniam saugojimui.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama