Cukatos mandarinų žievelės

Cukatos mandarinų žievelės

5 (1 įvertinimai)

6-8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Cukruoti vaisiai puikiai papildo pyragus, bandeles, ledus ir kitus kepinius. Jie ruošiami iš skirtingų citrusinių vaisių, siūlome receptą, kaip iš mandarinų žievelių pasigaminti cukatų. Cukriniams vaisiams ruošti tinka apelsinų, mandarinų, citrinų ir greipfrutų žievelės. Šio recepto dėka ne tik mėgausitės įsigytais vaisiais, bet ir pasigaminsite puikių ruošinių, kurie pravers kepant ar kitus desertus. Puikaus skonio ir malonaus aromato, tokie naminiai saldumynai puikiai tinka vaikams ar draugams vaišinti.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mandarinų žievelės
    300 gramų
  • Cukrus
    450 gramų
  • Vanduo
    300 mililitrų
  • Cukraus pudra
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mandarinų žievelės supjaustomos nedideliais savavališkos formos gabalėliais, nuplaunamos po tekančiu vandeniu, tada dedamos į emaliuotą a...
    1. Mandarinų žievelės supjaustomos nedideliais savavališkos formos gabalėliais, nuplaunamos po tekančiu vandeniu, tada dedamos į emaliuotą arba stiklinę keptuvę, užpilamos šaltu vandeniu ir paliekamos 5 dienoms, vandenį keisti kasdien. Pluteles nuplauname ir perkeliame į multivarkinio dubenį, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir nustatome programą „Garai“, verdame 20 min.
  • Sumetame pluteles į kiaurasamtį ir nuplauname po tekančiu vandeniu.
    2. Sumetame pluteles į kiaurasamtį ir nuplauname po tekančiu vandeniu.
  • Reklama
  • Grąžiname į dubenį, užpilame cukrumi ir užpilame vandeniu, nustatome „Pilaf“ programą ir kepame dvi su puse valandos.
    3. Grąžiname į dubenį, užpilame cukrumi ir užpilame vandeniu, nustatome „Pilaf“ programą ir kepame dvi su puse valandos.
  • Pasibaigus programai, žnyplėmis arba šakute perkelkite pluteles į indą ar lentą, atskirai po vieną. Laukiame mažiausiai 4 valandas, kol j...
    4. Pasibaigus programai, žnyplėmis arba šakute perkelkite pluteles į indą ar lentą, atskirai po vieną. Laukiame mažiausiai 4 valandas, kol jie visiškai išdžius.
  • Reklama
  • Paruoštas pluteles apvoliokite cukraus pudra, patiekite iš karto arba sudėkite į indą tolimesniam saugojimui.
    5. Paruoštas pluteles apvoliokite cukraus pudra, patiekite iš karto arba sudėkite į indą tolimesniam saugojimui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai