Sviestiniai sausainiai
5 (5 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Dabar mažai kas naudoja ghi, bet jei yra galimybė, kepkite su juo sausainius. Sausainiai traškūs ir trapūs, su ryškiu saldžiai kreminiu skoniu. Kadangi sausainių tešla yra trapios tešlos, ilgai minkyti negalima. Kai ji susiminkys į vientisą gumulą, suapvalinkite ir padėkite į šaldytuvą. Tik atvėsus verta formuoti sausainius kepimui.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydytas sviestas70 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus70 gramų
-
Kepimo milteliai tešlai10 gramų
-
Kvietiniai miltai180 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros ištirpintą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.
-
4. Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius tešlai.
-
Reklama
-
5. Pradėkite minkyti tešlą šaukštu. Kai tešla pradės formuotis į rutuliukus, minkykite rankomis.
-
6. Neminkykite tešlos ilgai. Surinkite į vieną gumulą, padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Nuimkite nedidelius tešlos gabalėlius (22–25 gramus), kad suformuotumėte apvalius sausainius. Išdėliokite ant kepimo skardos. Šakute išdurkite kelias skylutes. Kepimo skardą su ruošiniais įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 12-15 minučių.
-
8. Išimkite iškepusius sausainius iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ant kepimo skardos.
-
Reklama
-
9. Tada perkelkite į indą ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama