Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai

5 (5 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Dabar mažai kas naudoja ghi, bet jei yra galimybė, kepkite su juo sausainius. Sausainiai traškūs ir trapūs, su ryškiu saldžiai kreminiu skoniu. Kadangi sausainių tešla yra trapios tešlos, ilgai minkyti negalima. Kai ji susiminkys į vientisą gumulą, suapvalinkite ir padėkite į šaldytuvą. Tik atvėsus verta formuoti sausainius kepimui.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lydytas sviestas
    70 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    70 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    10 gramų
  • Kvietiniai miltai
    180 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros ištirpintą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
    2. Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros ištirpintą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.
    3. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.
  • Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius tešlai.
    4. Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius tešlai.
  • Reklama
  • Pradėkite minkyti tešlą šaukštu. Kai tešla pradės formuotis į rutuliukus, minkykite rankomis.
    5. Pradėkite minkyti tešlą šaukštu. Kai tešla pradės formuotis į rutuliukus, minkykite rankomis.
  • Neminkykite tešlos ilgai. Surinkite į vieną gumulą, padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
    6. Neminkykite tešlos ilgai. Surinkite į vieną gumulą, padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Nuimkite nedidelius tešlos gabalėlius (22–25 gramus), kad suformuotumėte apvalius sausain...
    7. Pasibaigus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Nuimkite nedidelius tešlos gabalėlius (22–25 gramus), kad suformuotumėte apvalius sausainius. Išdėliokite ant kepimo skardos. Šakute išdurkite kelias skylutes. Kepimo skardą su ruošiniais įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 12-15 minučių.
  • Išimkite iškepusius sausainius iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ant kepimo skardos.
    8. Išimkite iškepusius sausainius iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ant kepimo skardos.
  • Reklama
  • Tada perkelkite į indą ir patiekite.
    9. Tada perkelkite į indą ir patiekite.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai