Klasikiniai žemaičių blynai
5 (2 įvertinimai)
6-8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei pavargote nuo paprastų kotletų, pats laikas pasigaminti žemaičių blynų. Šis patiekalas yra skanus, susidedantis iš seniai žinomų produktų ir lengvai paruošiamas. Patiekalas puikus puikus, daugeliui patiks. Taigi, šiandien pasidalinsiu su jumis žemaičių blynų receptu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės12 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Malta mėsa350 gramų (Aš naudoju kiaulieną)
-
Morkos1/2 vnt
-
Miltai3 šaukštai
-
Druska3 arbatiniai šaukšteliai
-
Saulėgrąžų aliejus200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Maltą mėsą pakepinkite 2-3 šaukštuose augalinio aliejaus.
-
2. Kai mėsa pašviesėja, į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirus.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę suberkite smulkiai tarkuotas morkas ir kepkite, kol mėsa iškeps. Paruoštą faršą perkelkite į dubenį.
-
4. Nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir druska. Kai bulvės visiškai išvirs, nupilkite vandenį ir leiskite bulvėms atvėsti.
-
Reklama
-
5. Į bulves įmuškite kiaušinį ir miltus, užminkykite vienalytę bulvių košės tešlą.
-
6. Suformuokite nedidelius bulvių paplotėlius. Į kiekvieno paplotėlio centrą sudėkite maltą mėsą.
-
Reklama
-
7. Uždarykite pyragus ir suformuokite blyną, kurį vėliau reikia apvolioti džiūvėsėliuose.
-
8. Apkepkite blynus augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
9. Žemaičių blynai paruošti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama