Klasikiniai žemaičių blynai

Klasikiniai žemaičių blynai

5 (2 įvertinimai)

6-8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei pavargote nuo paprastų kotletų, pats laikas pasigaminti žemaičių blynų. Šis patiekalas yra skanus, susidedantis iš seniai žinomų produktų ir lengvai paruošiamas. Patiekalas puikus puikus, daugeliui patiks. Taigi, šiandien pasidalinsiu su jumis žemaičių blynų receptu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    12 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Malta mėsa
    350 gramų (Aš naudoju kiaulieną)
  • Morkos
    1/2 vnt
  • Miltai
    3 šaukštai
  • Druska
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Saulėgrąžų aliejus
    200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Maltą mėsą pakepinkite 2-3 šaukštuose augalinio aliejaus.
    1. Maltą mėsą pakepinkite 2-3 šaukštuose augalinio aliejaus.
  • Kai mėsa pašviesėja, į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirus.
    2. Kai mėsa pašviesėja, į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirus.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite smulkiai tarkuotas morkas ir kepkite, kol mėsa iškeps. Paruoštą faršą perkelkite į dubenį.
    3. Į keptuvę suberkite smulkiai tarkuotas morkas ir kepkite, kol mėsa iškeps. Paruoštą faršą perkelkite į dubenį.
  • Nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir druska. Kai bulvės visiškai išvirs, nupilkite v...
    4. Nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir druska. Kai bulvės visiškai išvirs, nupilkite vandenį ir leiskite bulvėms atvėsti.
  • Reklama
  • Į bulves įmuškite kiaušinį ir miltus, užminkykite vienalytę bulvių košės tešlą.
    5. Į bulves įmuškite kiaušinį ir miltus, užminkykite vienalytę bulvių košės tešlą.
  • Suformuokite nedidelius bulvių paplotėlius. Į kiekvieno paplotėlio centrą sudėkite maltą mėsą.
    6. Suformuokite nedidelius bulvių paplotėlius. Į kiekvieno paplotėlio centrą sudėkite maltą mėsą.
  • Reklama
  • Uždarykite pyragus ir suformuokite blyną, kurį vėliau reikia apvolioti džiūvėsėliuose.
    7. Uždarykite pyragus ir suformuokite blyną, kurį vėliau reikia apvolioti džiūvėsėliuose.
  • Apkepkite blynus augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
    8. Apkepkite blynus augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Žemaičių blynai paruošti. Skanaus!
    9. Žemaičių blynai paruošti. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai