Žirnių sriuba su rūkyta vištiena

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena

5 (1 įvertinimai)

7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Apie magišką žirnių ir rūkytos mėsos derinį viso pasaulio kulinarai žinojo jau seniai. Žirnių sriuba su rūkyta vištiena yra vienas iš šio nuostabaus skonio derinio variantų. Mūsų šeimoje žirnių sriubą su rūkyta mėsa mėgsta visi – net ir vaikai, kurių požiūris į sriubas yra labiau neigiamas nei teigiamas. Žirniai puikiai dera su rūkyta mėsa, o šioje sriuboje šis derinys ypač ryškus. Sriuba yra labai ryškaus skonio, o jos kvapas priverčia visus namuose bėgti jos ragauti. Be to, paruošti žirnių sriubą su rūkyta mėsa yra labai paprasta.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skaldyti žirniai
    1/2 stiklinės
  • Rūkyta vištiena
    250 gramų
  • Bulvės
    4 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Žalumynai, druska, pipirai
    pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Žirnius pirmiausia reikia pamirkyti vandenyje ir palikti per naktį. Bulves supjaustykite kubeliais.
    1. Žirnius pirmiausia reikia pamirkyti vandenyje ir palikti per naktį. Bulves supjaustykite kubeliais.
  • Rūkytą vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip bulves.
    2. Rūkytą vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip bulves.
  • Reklama
  • Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite.
    3. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite.
  • Išmirkytus žirnius užpilkite švariu vandeniu (seną išpilkite) ir virkite 40 min.
    4. Išmirkytus žirnius užpilkite švariu vandeniu (seną išpilkite) ir virkite 40 min.
  • Reklama
  • Sudedame bulves, po 5 minučių dedame vištieną, verdame dar 10 min.
    5. Sudedame bulves, po 5 minučių dedame vištieną, verdame dar 10 min.
  • Svogūnus ir morkas pakepiname.
    6. Svogūnus ir morkas pakepiname.
  • Reklama
  • Į sriubą suberkite pakepintus svogūnus ir morkas.
    7. Į sriubą suberkite pakepintus svogūnus ir morkas.
  • Virkite dar 5 minutes, suberkite žoleles ir lauro lapą, gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir 10 minučių troškinkite po uždarytu dan...
    8. Virkite dar 5 minutes, suberkite žoleles ir lauro lapą, gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir 10 minučių troškinkite po uždarytu dangčiu.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai