Šaltai marinuoti žali pomidorai

Šaltai marinuoti žali pomidorai

3.8 (5 įvertinimai)

1 Porcija
2 val.

Apie receptą

Toks konservavimas yra privalomas kiekvieno sandėliuko atributas. Žalieji pomidorai – puikus užkandis prie pagrindinio patiekalo. Rekomenduoju! Iš nurodyto ingredientų kiekio galite paruošti vieną 2 litrų stiklainį pomidorų. Paruoštą ruošinį rekomenduojama laikyti vėsiame rūsyje arba šaldytuve. Žiemą pomidorai bus geras pagrindinių patiekalų užkandis, juos taip pat galima dėti į įvairias salota. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žali pomidorai
    1 kilogramas
  • Juodųjų serbentų lapai
    5 vnt
  • Krapų žiedynai
    2 vnt
  • Česnakai
    5 skiltelės
  • Krienų lapai
    3 vnt
  • Kvapieji pipirai
    pagal skonį
  • Čili pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    2 šaukštai
  • Šaltas vanduo
    1 litras
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kruopščiai nuplaukite žalius pomidorus. Nuimkite uodegas.
    1. Kruopščiai nuplaukite žalius pomidorus. Nuimkite uodegas.
  • Paruoškite lapus ir žoleles, viską nuplaukite. Nulupkite česnaką.
    2. Paruoškite lapus ir žoleles, viską nuplaukite. Nulupkite česnaką.
  • Reklama
  • Į sterilizuotą stiklainį sudėkite keletą žalumynų, tada įdėkite pomidorų. vėl dėkite žalumynus, česnaką ir pipirus.
    3. Į sterilizuotą stiklainį sudėkite keletą žalumynų, tada įdėkite pomidorų. vėl dėkite žalumynus, česnaką ir pipirus.
  • Ant viršaus krienų ir serbentų lapai + krapai.
    4. Ant viršaus krienų ir serbentų lapai + krapai.
  • Reklama
  • Šaltame vandenyje ištirpinkite druską. Paruoštu sūrymu užpilkite pomidorus.
    5. Šaltame vandenyje ištirpinkite druską. Paruoštu sūrymu užpilkite pomidorus.
  • Vanduo turi visiškai padengti stiklainio turinį.
    6. Vanduo turi visiškai padengti stiklainio turinį.
  • Reklama
  • Įkaitinkite plastikinį dangtelį karštame vandenyje, tada sandariai uždarykite stiklainį.
    7. Įkaitinkite plastikinį dangtelį karštame vandenyje, tada sandariai uždarykite stiklainį.
  • Stiklainį pomidorų geriausia laikyti vėsiame rūsyje. Viskas bus paruošta per 30 dienų. Gero apetito!
    8. Stiklainį pomidorų geriausia laikyti vėsiame rūsyje. Viskas bus paruošta per 30 dienų. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai