Aviečių pyragas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Siūlau jums tikrą vasaros pyragą. Vidutiniškai saldus, aromatingas, labai skanus pyragas su avietėmis. Be to, jis paruošiamas greitai, paprastai iš turimų produktų. Su juo susitvarkys kiekvienas! Puikus pasirinkimas visai šeimai. Geriausia avietes pyragui imti iš savo daržo, nuskintas sausu oru, nes uogų geriau neplauti. Tačiau jei nesate tikri dėl uogų kokybės, sudėkite jas į sietelį ir kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu nemaišydami. Leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti, nes mums nereikia drėgmės pertekliaus.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas50 gramų (+ formai patepti)
-
Avietės150 gramų
-
Kvietiniai miltai70 gramų (+ formai pabarstyti)
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus85 gramų
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Vanilinis cukrus3 gramai
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Perrinkite uogas, pašalinkite šakeles ir kotelius, patartina jų neplauti ir nedžiovinti prieš dedant į pyragą. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis suminkštėtų. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Plakite iki purumo ir purumo.
-
2. Įmuškite kiaušinį į sviestą.
-
Reklama
-
3. Viską išplakite iki vientisos masės.
-
4. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį. Užmaišykite minkštą, be gumulėlių tešlą.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite trupučiu miltų.
-
6. Tešlą perkelkite į kepimo skardą ir išlyginkite.
-
Reklama
-
7. Ant tešlos išdėliokite uogas ir šiek tiek paspauskite.
-
8. Kepimo formą su tešla įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite aviečių pyragą 35–40 minučių, kol iškeps. Visiškai atvėsinkite pyragą ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Paprastas aviečių pyragas paruoštas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama