Tinginių lazanija su lavašu

Tinginių lazanija su lavašu

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Norite gaminti lazaniją, bet neturite tam skirtų makaronų? Tada jums reikės tinginių lazanijos su lavašu recepto. Skanus ir labai sotus patiekalas! Kaip pagrindą naudoju armėnišką lavašą. Apsvarstykite tai, kad tokią lazaniją galite gaminti tiek su mėsos, tiek su daržovių įdarais. Svarbiausia čia yra padažo ir priedų sultingumas, taip pat didelis sūrio kiekis.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Armėniškas lavašas
    1 vnt
  • Pjaustyta mėsa
    1 kilogramas
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Pienas
    1 litras
  • Sviestas
    100 gramų
  • Miltai
    100 gramų
  • Sūris
    350 gramų
  • Parmezanas
    50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
    1. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
  • Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
    2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Pomidorus nulupkite, stambiai supjaustykite ir sudėkite į maišytuvo dubenį, susmulkinkite, kol pasidarys tyrė.
    3. Pomidorus nulupkite, stambiai supjaustykite ir sudėkite į maišytuvo dubenį, susmulkinkite, kol pasidarys tyrė.
  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną ir česnaką, po poros minučių suberkite morkas.
    4. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną ir česnaką, po poros minučių suberkite morkas.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite faršą, pasūdykite, pipiruokite, išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 25-30 minučių.
    5. Į keptuvę suberkite faršą, pasūdykite, pipiruokite, išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 25-30 minučių.
  • Į keptuvę suberkite pomidorų minkštimą ir troškinkite dar 5-7 minutes.
    6. Į keptuvę suberkite pomidorų minkštimą ir troškinkite dar 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Atskiroje keptuvėje įkaitinkite sviestą.
    7. Atskiroje keptuvėje įkaitinkite sviestą.
  • Kai sviestas visiškai ištirps, po truputį suberkite miltus.
    8. Kai sviestas visiškai ištirps, po truputį suberkite miltus.
  • Reklama
  • Šaukštu gerai išminkykite keptuvės turinį, miltai sugers visą aliejų. Plona srovele supilkite pieną.
    9. Šaukštu gerai išminkykite keptuvės turinį, miltai sugers visą aliejų. Plona srovele supilkite pieną.
  • Išmaišykite mišinį ir užvirinkite, virkite padažą, kol sutirštės, nepamirškite pasūdyti.
    10. Išmaišykite mišinį ir užvirinkite, virkite padažą, kol sutirštės, nepamirškite pasūdyti.
  • Reklama
  • Lavašą padalinkite į 3 dalis (arba paimkite 3 dalis), vieną padėkite į kepimo indą.
    11. Lavašą padalinkite į 3 dalis (arba paimkite 3 dalis), vieną padėkite į kepimo indą.
  • Pusę mėsos įdaro užtepkite ant lavašo.
    12. Pusę mėsos įdaro užtepkite ant lavašo.
  • Ant viršaus užtepkite trečdalį paruošto padažo.
    13. Ant viršaus užtepkite trečdalį paruošto padažo.
  • Reklama
  • Pabarstykite tarkuotu sūriu.
    14. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
  • Ant viršaus uždėkite lavašo lakštą, tada likusį įdarą, padažą, sūrį, vėl lavašą, padažą. Lazaniją dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą ork...
    15. Ant viršaus uždėkite lavašo lakštą, tada likusį įdarą, padažą, sūrį, vėl lavašą, padažą. Lazaniją dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
  • Išimkite lazaniją ir papuoškite smulkiai tarkuotu parmezanu, kepkite dar 10 minučių.
    16. Išimkite lazaniją ir papuoškite smulkiai tarkuotu parmezanu, kepkite dar 10 minučių.
  • Iškepusiai lazanijai leiskite šiek tiek atvėsti, o tada supjaustykite aštriu peiliu, kad išlaikytų formą. Gero apetito!
    17. Iškepusiai lazanijai leiskite šiek tiek atvėsti, o tada supjaustykite aštriu peiliu, kad išlaikytų formą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai