Orkaitėje kepti džiovinti abrikosai, įdaryti varške
5 (4 įvertinimai)
3 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Vaikams ir suaugusiems pusryčiams ar popietiniam užkandžiui siūlau pagaminti džiovintus abrikosus, įdarytus varške. Patiekalas suteiks energijos visai dienai. Įdarui geriausiai tiks mėsingi, dideli džiovinti abrikosai, kuriuos lengva atskirti. Varškė turi būti tiršta, antraip iš džiovintų abrikosų įdaras ištekės. Džiovintus abrikosus galite papuošti ne tik šokoladu, bet tiesiog pabarstę cukraus pudra.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Džiovinti abrikosai150 gramų
-
Varškė50 gramų (9% riebumo)
-
Kiaušinis1/2 vnt
-
Cukrus30 gramų
-
Juodasis šokoladaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Džiovintus abrikosus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 5-10 min. Po kurio laiko ištraukite iš vandens ir leiskite išdžiūti.
-
Reklama
-
3. Į dubenį suberkite varškę, suberkite cukrų ir pusę kiaušinio. Viską sumaišykite ir, jei norite, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite su blenderiu.
-
4. Džiovintų abrikosų šone arba viršuje padarykite įpjovą, kad susidarytumėte kišenę.
-
Reklama
-
5. Džiovintų abrikosų kišenes užpildykite varškės mase. Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir išdėliokite įdarytus džiovintus abrikosus. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 7-10 minučių.
-
6. Papuoškite tirpintu šokoladu ir patiekite.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama