Naminiai kibinai

Naminiai kibinai

5 (2 įvertinimai)

12

Porcijos

1 val. 30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kibinai tai gardūs lietuviški mėsos pyragaičiai su totoriškomis šaknimis. Šiandien aš parodysiu juos gaminti. Rezultatas jus tikrai pradžiugins. Kibinus gaminti labai paprasta, jums padės žingsnis po žingsnio instrukcijos su nuotraukomis ir aprašymais. Rezultatas nepaprastai geras, šeima bus laiminga. Mėsa turi būti su trupučiu riebalų, jei ji liesa, tuomet į įdarą galima įdėti šiek tiek lašinių ar sviesto.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Mėsa
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa
    550 gramų (kiauliena ir jautiena)
  • Grietinė
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Sviestas
    150 gramų (atšaldytas)
  • Actas
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Juodieji malti pipirai
    5 gramai
  • Miltai
    450 gramų
  • Ledinis vanduo
    2 šaukštai
Kaip pagaminti
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Miltus persijokite į dubenį tešlai minkyti, suberkite druską, cukrų, išmaišykite.
    2. Miltus persijokite į dubenį tešlai minkyti, suberkite druską, cukrų, išmaišykite.
  • Sudėkite atšaldytą gabalėliais supjaustytą sviestą, sutrinkite į trupinius su miltais.
    3. Sudėkite atšaldytą gabalėliais supjaustytą sviestą, sutrinkite į trupinius su miltais.
  • Įmuškite kiaušinius, grietinę ir supilkite 1 šaukštą acto, minkykite tešlą.
    4. Įmuškite kiaušinius, grietinę ir supilkite 1 šaukštą acto, minkykite tešlą.
  • Neminkykite tešlos ilgai, kad sviestas neištirptų ir nesusidarytų glitimas. Pyragai turi būti traškūs. Perkelkite tešlą į maišelį ir padė...
    5. Neminkykite tešlos ilgai, kad sviestas neištirptų ir nesusidarytų glitimas. Pyragai turi būti traškūs. Perkelkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Svogūną ir mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, tik supjaustykite, nemalkite, nuo to priklauso pyragėlių skonis. Druskos, pipirų, įp...
    6. Svogūną ir mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, tik supjaustykite, nemalkite, nuo to priklauso pyragėlių skonis. Druskos, pipirų, įpilkite porą šaukštų ledinio vandens, gerai išmaišykite, tarsi plakdami mėsą.
  • Paruoštą tešlą padalinti į lygias dalis, man gavosi 12 gabalėlių po 70 gramų. Pyragai turi būti pakankamai dideli.
    7. Paruoštą tešlą padalinti į lygias dalis, man gavosi 12 gabalėlių po 70 gramų. Pyragai turi būti pakankamai dideli.
  • Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite į blyną, ant vieno pyrago krašto dėkite mėsos įdarą.
    8. Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite į blyną, ant vieno pyrago krašto dėkite mėsos įdarą.
  • Gerai užspauskite kibinų kraštus, kad neišbėktų sultys.
    9. Gerai užspauskite kibinų kraštus, kad neišbėktų sultys.
  • Kraštus papuoškite būdinga „kasyte“, pyragas turi būti pusmėnulio formos.
    10. Kraštus papuoškite būdinga „kasyte“, pyragas turi būti pusmėnulio formos.
  • Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, sutepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
    11. Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, sutepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  • Patiekite kibinus karštus, tačiau jie vienodai geri ir šalti, su minkšta trapia tešla ir skaniu sultingu mėsos įdaru, tai būtina išbandyti!
    12. Patiekite kibinus karštus, tačiau jie vienodai geri ir šalti, su minkšta trapia tešla ir skaniu sultingu mėsos įdaru, tai būtina išbandyti!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai