Naminiai kibinai
5 (2 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Kibinai tai gardūs lietuviški mėsos pyragaičiai su totoriškomis šaknimis. Šiandien aš parodysiu juos gaminti. Rezultatas jus tikrai pradžiugins. Kibinus gaminti labai paprasta, jums padės žingsnis po žingsnio instrukcijos su nuotraukomis ir aprašymais. Rezultatas nepaprastai geras, šeima bus laiminga. Mėsa turi būti su trupučiu riebalų, jei ji liesa, tuomet į įdarą galima įdėti šiek tiek lašinių ar sviesto.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa550 gramų (kiauliena ir jautiena)
-
Grietinė100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Sviestas150 gramų (atšaldytas)
-
Actas1 valgomasis šaukštas
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Svogūnai1 vnt
-
Juodieji malti pipirai5 gramai
-
Miltai450 gramų
-
Ledinis vanduo2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Miltus persijokite į dubenį tešlai minkyti, suberkite druską, cukrų, išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Sudėkite atšaldytą gabalėliais supjaustytą sviestą, sutrinkite į trupinius su miltais.
-
4. Įmuškite kiaušinius, grietinę ir supilkite 1 šaukštą acto, minkykite tešlą.
-
Reklama
-
5. Neminkykite tešlos ilgai, kad sviestas neištirptų ir nesusidarytų glitimas. Pyragai turi būti traškūs. Perkelkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
6. Svogūną ir mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, tik supjaustykite, nemalkite, nuo to priklauso pyragėlių skonis. Druskos, pipirų, įpilkite porą šaukštų ledinio vandens, gerai išmaišykite, tarsi plakdami mėsą.
-
Reklama
-
7. Paruoštą tešlą padalinti į lygias dalis, man gavosi 12 gabalėlių po 70 gramų. Pyragai turi būti pakankamai dideli.
-
8. Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite į blyną, ant vieno pyrago krašto dėkite mėsos įdarą.
-
Reklama
-
9. Gerai užspauskite kibinų kraštus, kad neišbėktų sultys.
-
10. Kraštus papuoškite būdinga „kasyte“, pyragas turi būti pusmėnulio formos.
-
Reklama
-
11. Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, sutepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
-
12. Patiekite kibinus karštus, tačiau jie vienodai geri ir šalti, su minkšta trapia tešla ir skaniu sultingu mėsos įdaru, tai būtina išbandyti!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama