Obuolienė su cinamonu
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 d. 14 val.
Apie receptą
Paruoškite tirštą obuolienę su cinamonu. Labai skani ir aromatinga uogienė iš turimų sezoninių obuolių. Atkreipkite dėmesį į receptą! Obuolių lupti nereikia, nes juose yra pektino – natūralaus tirštiklio. Jis taip pat padeda išlaikyti obuolių griežinėlių vientisumą ir formą gaminant.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai1 kilogramas
-
Cinamonas1 vnt (lazdelė)
-
Cukrus600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite obuolius. Gerai nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, ypač jei vaisius pirkote parduotuvėje. Geriau naudoti saldžiarūgštes veisles su tankiu sultingu minkštimu. Jei obuoliai saldūs, į uogienę įpilkite vienos citrinos sulčių. Cinamoną naudokite lazdelėmis, taip sirupo spalva išliks šviesi ir skaidri.
-
2. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite šerdį, ir supjaustykite gabalėliais. Tai gali būti kubeliai arba griežinėliai, jūsų nuožiūra.
-
Reklama
-
3. Susmulkintus obuolius sudėkite į tinkamą indą ir pasverkite. 1 kilogramui įpilkite 600 gramų granuliuoto cukraus. Sukratykite dubenį, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų, ir aptepkite obuolių skilteles.
-
4. Palikite dubenį 6-8 valandoms, kol išsiskirs sultys. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Į sirupą įdėkite cinamono lazdelę. Uogienę virkite 3-5 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
5. Tokiu būdu uogienę virkite ir atvėsinkite 3-5 porcijomis, kol pasieks norimą konsistenciją. Vėsdami obuoliai prisisotina sirupo, o uogienė sutirštėja.
-
6. Paruoškite stiklainius ir dangtelius. Kruopščiai išplaukite stiklainius. Stiklainius galite sterilizuoti virš garų, mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Dangtelius užpilkite verdančiu vandeniu.
-
Reklama
-
7. Išimkite cinamono lazdelę. Karštą uogienę sudėkite į paruoštus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite, kol visiškai atvės.
-
8. Kaip malonu žiemą atidaryti nedidelį stiklainį obuolių uogienės ir pajusti vasaros aromatą!
-
Reklama
-
9. Mėgaukitės arbata ir gardžiais ruošiniais!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama