Obuolienė su cinamonu

Obuolienė su cinamonu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 d. 14 val.

Apie receptą

Paruoškite tirštą obuolienę su cinamonu. Labai skani ir aromatinga uogienė iš turimų sezoninių obuolių. Atkreipkite dėmesį į receptą! Obuolių lupti nereikia, nes juose yra pektino – natūralaus tirštiklio. Jis taip pat padeda išlaikyti obuolių griežinėlių vientisumą ir formą gaminant.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas
  • Cinamonas
    1 vnt (lazdelė)
  • Cukrus
    600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite obuolius. Gerai nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, ypač jei vaisius pirkote parduotuvėje. Geriau naudoti saldžiarūgštes vei...
    1. Paruoškite obuolius. Gerai nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, ypač jei vaisius pirkote parduotuvėje. Geriau naudoti saldžiarūgštes veisles su tankiu sultingu minkštimu. Jei obuoliai saldūs, į uogienę įpilkite vienos citrinos sulčių. Cinamoną naudokite lazdelėmis, taip sirupo spalva išliks šviesi ir skaidri.
  • Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite šerdį, ir supjaustykite gabalėliais. Tai gali būti kubeliai arba griežinėliai, jūsų nuožiūra.
    2. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite šerdį, ir supjaustykite gabalėliais. Tai gali būti kubeliai arba griežinėliai, jūsų nuožiūra.
  • Reklama
  • Susmulkintus obuolius sudėkite į tinkamą indą ir pasverkite. 1 kilogramui įpilkite 600 gramų granuliuoto cukraus. Sukratykite dubenį, kad...
    3. Susmulkintus obuolius sudėkite į tinkamą indą ir pasverkite. 1 kilogramui įpilkite 600 gramų granuliuoto cukraus. Sukratykite dubenį, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų, ir aptepkite obuolių skilteles.
  • Palikite dubenį 6-8 valandoms, kol išsiskirs sultys. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Į sirupą įdėkite cinamono lazdel...
    4. Palikite dubenį 6-8 valandoms, kol išsiskirs sultys. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Į sirupą įdėkite cinamono lazdelę. Uogienę virkite 3-5 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Tokiu būdu uogienę virkite ir atvėsinkite 3-5 porcijomis, kol pasieks norimą konsistenciją. Vėsdami obuoliai prisisotina sirupo, o uogien...
    5. Tokiu būdu uogienę virkite ir atvėsinkite 3-5 porcijomis, kol pasieks norimą konsistenciją. Vėsdami obuoliai prisisotina sirupo, o uogienė sutirštėja.
  • Paruoškite stiklainius ir dangtelius. Kruopščiai išplaukite stiklainius. Stiklainius galite sterilizuoti virš garų, mikrobangų krosnelėje...
    6. Paruoškite stiklainius ir dangtelius. Kruopščiai išplaukite stiklainius. Stiklainius galite sterilizuoti virš garų, mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Dangtelius užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Reklama
  • Išimkite cinamono lazdelę. Karštą uogienę sudėkite į paruoštus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis ir palikit...
    7. Išimkite cinamono lazdelę. Karštą uogienę sudėkite į paruoštus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite, kol visiškai atvės.
  • Kaip malonu žiemą atidaryti nedidelį stiklainį obuolių uogienės ir pajusti vasaros aromatą!
    8. Kaip malonu žiemą atidaryti nedidelį stiklainį obuolių uogienės ir pajusti vasaros aromatą!
  • Reklama
  • Mėgaukitės arbata ir gardžiais ruošiniais!
    9. Mėgaukitės arbata ir gardžiais ruošiniais!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai