Namie keptas batonas be mielių
3.2 (7 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kepinius be mielių galima paruošti ne tik naudojant raugą, bet ir su kefyru, naudojant soda. Tokios duonos struktūra yra tankesnė nei mielių, tačiau skonis nėra prastesnis.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras250 mililitrų
-
Kviečių miltai300 mililitrų
-
Augalinis aliejus25 mililitrai (+ 3~4 šaukštai stalui ir rankoms tepti)
-
Soda0,25 šaukštelio
-
Kepimo milteliai tešlai0,5 šaukštelio
-
Druska7 gramai
-
Cukrus15 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Į dubenį supilkite kefyrą. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, soda. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
-
4. Šaukštu kruopščiai išminkykite tešlą. Tešla turi būti lipni.
-
Reklama
-
5. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 25 minutes kambario temperatūroje.
-
6. Praėjus laikui, stalą gerai sutepkite augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
7. Riebaluotomis rankomis tešlą truputį išminkykite ir paskleiskite, paskleidus sukite į ritinį.
-
8. Susukę, siūlę šiek tiek sugnybkite kad neišsiviniotų.
-
Reklama
-
9. Apverskite ir palygintkite formą, kada būtų gražus tiesus kepaliukas.
-
10. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai perkelkite ruošinį. Ant paviršiaus šlapiu peiliu padarykite įstrižus pjūvius. Dėti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30-35 minutes. Priklausomai nuo orkaitės, gali užtekti 30 min kepimo.
-
Reklama
-
11. Praėjus laikui, išimkite batoną iš orkaitės ir padėkite atvėsti.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama