3-4
Porcijos
1 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Kepinius be mielių galima paruošti ne tik naudojant raugą, bet ir su kefyru, naudojant soda. Tokios duonos struktūra yra tankesnė nei mielių, tačiau skonis nėra prastesnis.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingridientus:
# Pieno produktai /
# Miltai
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras250 mililitrų
-
Kviečių miltai300 mililitrų
-
Augalinis aliejus25 mililitrai (+ 3~4 šaukštai stalui ir rankoms tepti)
-
Soda0,25 šaukštelio
-
Kepimo milteliai tešlai0,5 šaukštelio
-
Druska7 gramai
-
Cukrus15 gramų
-
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Į dubenį supilkite kefyrą. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, soda. Išmaišykite.
-
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
-
4. Šaukštu kruopščiai išminkykite tešlą. Tešla turi būti lipni.
-
5. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 25 minutes kambario temperatūroje.
-
6. Praėjus laikui, stalą gerai sutepkite augaliniu aliejumi.
-
7. Riebaluotomis rankomis tešlą truputį išminkykite ir paskleiskite, paskleidus sukite į ritinį.
-
8. Susukę, siūlę šiek tiek sugnybkite kad neišsiviniotų.
-
9. Apverskite ir palygintkite formą, kada būtų gražus tiesus kepaliukas.
-
10. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai perkelkite ruošinį. Ant paviršiaus šlapiu peiliu padarykite įstrižus pjūvius. Dėti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30-35 minutes. Priklausomai nuo orkaitės, gali užtekti 30 min kepimo.
-
11. Praėjus laikui, išimkite batoną iš orkaitės ir padėkite atvėsti.
Šaltinis: povar.ru