Namie keptas batonas be mielių

Namie keptas batonas be mielių

3.2 (7 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kepinius be mielių galima paruošti ne tik naudojant raugą, bet ir su kefyru, naudojant soda. Tokios duonos struktūra yra tankesnė nei mielių, tačiau skonis nėra prastesnis.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    250 mililitrų
  • Kviečių miltai
    300 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    25 mililitrai (+ 3~4 šaukštai stalui ir rankoms tepti)
  • Soda
    0,25 šaukštelio
  • Kepimo milteliai tešlai
    0,5 šaukštelio
  • Druska
    7 gramai
  • Cukrus
    15 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Į dubenį supilkite kefyrą. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, soda. Išmaišykite.
    2. Į dubenį supilkite kefyrą. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, soda. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius.
    3. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Šaukštu kruopščiai išminkykite tešlą. Tešla turi būti lipni.
    4. Šaukštu kruopščiai išminkykite tešlą. Tešla turi būti lipni.
  • Reklama
  • Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 25 minutes kambario temperatūroje.
    5. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 25 minutes kambario temperatūroje.
  • Praėjus laikui, stalą gerai sutepkite augaliniu aliejumi.
    6. Praėjus laikui, stalą gerai sutepkite augaliniu aliejumi.
  • Reklama
  • Riebaluotomis rankomis tešlą truputį išminkykite ir paskleiskite, paskleidus sukite į ritinį.
    7. Riebaluotomis rankomis tešlą truputį išminkykite ir paskleiskite, paskleidus sukite į ritinį.
  • Susukę, siūlę šiek tiek sugnybkite kad neišsiviniotų.
    8. Susukę, siūlę šiek tiek sugnybkite kad neišsiviniotų.
  • Reklama
  • Apverskite ir palygintkite formą, kada būtų gražus tiesus kepaliukas.
    9. Apverskite ir palygintkite formą, kada būtų gražus tiesus kepaliukas.
  • Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai perkelkite ruošinį. Ant paviršiaus šlapiu peiliu padarykite įstrižus pjūvius. Dėti kep...
    10. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai perkelkite ruošinį. Ant paviršiaus šlapiu peiliu padarykite įstrižus pjūvius. Dėti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30-35 minutes. Priklausomai nuo orkaitės, gali užtekti 30 min kepimo.
  • Reklama
  • Praėjus laikui, išimkite batoną iš orkaitės ir padėkite atvėsti.
    11. Praėjus laikui, išimkite batoną iš orkaitės ir padėkite atvėsti.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.2/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai