Burokėliai su obuoliais žiemai
3.9 (17 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šis burokėlių ir obuolių užkandis praskaidrins šaltus žiemos vakarus. Skonis sodrus, ryškus ir šiek tiek saldus. Tiesiog apsilaižysit pirštus! Toliau papasakosiu daugiau apie tai, kaip virti burokėlius su obuoliais. Virimo laikas gali skirtis nuo valandos iki pusantros valandos. Burokėliai turi tapti minkšti, o skysčio perteklius išgaruoti. Rekomenduoju naudoti žalius obuolius. Obuolių sidro actas gali būti pakeistas vyno actu, jei jums labiau patinka. Salotos puikiai dera su beveik bet kokiu garnyru, bet geriausiai dera su virtomis bulvėmis. Būtinai išbandykite!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai1.5 kilogramo
-
Obuoliai700 gramų
-
Morkos4 vnt
-
Vanduo150 mililitrų
-
Druska1.5 šaukšto
-
Cukrus3 šaukštai
-
Aliejus120 mililitrų
-
Obuolių actas50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Įpilkite augalinio aliejaus, obuolių sidro acto ir vandens.
-
Reklama
-
3. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Perkelkite į dubenį su burokėliais.
-
4. Ant vidutinės ugnies pradėkite kaitinti daržovių puodą. Įdėkite druskos ir cukraus.
-
Reklama
-
5. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Sudėkite į daržovių mišinį puode. Viską kartu troškinkite ant mažos ugnies apie valandą. Jei skystis išgaruoja per greitai, galima įpilti vandens.
-
6. Burokėlių mišinį padalinkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangčius ir palikite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
7. Burokėliai su obuoliais paruošti, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.9/5 (17 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama