Vyšninių pomidorų konservavimas žiemai
  • Porcijos: 1-2
    Gaminimo laikas: 1 val.

Vyšninių pomidorų konservavimas žiemai

Nuo tada, kai šie mieli pomidorai pasirodė rinkoje, jie tapo labai populiarūs ir juos namų šeimininkės naudoja gamindamos įvairius patiekalus, daugiausia salotas, tačiau noriu papasakot kaip galima konservuoti vyšninius pomidorus žiemai.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Vyšniniai pomidorai
    500 gramų (vieno litro stiklainio ingredientai)
  • Saldžiosios paprikos
    2 vnt
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Krienų lapai
    1~2 vnt
  • Vanduo
    1 litras
  • Actas 9%
    1/4 taurės
  • Cukrus
    7,5 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    2,5 šaukštelio
  • Šviežios petražolės
    30 gramų
  • Kaip pagaminti

    Vyšninių pomidorų konservavimas žiemai
  • 1.
    Nuotrauka
    Pirmiausia, žinoma, turime nulupti uodegas ir kruopščiai nuplauti pomidorus.
  • 2.
    Nuotrauka
    Iš saldžiosios paprikos išvalome sėklas, nuplauname ir supjaustome išilgai juostelėmis.
  • 3.
    Nuotrauka
    Mes taip pat nuplauname žalumynus ir nulupame česnaką.
  • 4.
    Nuotrauka
    Iš anksto sterilizuokite stiklainius ir dangčius.
  • 5.
    Nuotrauka
    Kai sterilizacija baigsis, į stiklainius įdėkite krienų lapų, petražolių ir česnako (aš turiu 2 stiklainius 1/2 litro).
  • 6.
    Nuotrauka
    Pusę stiklainio užpildome vyšniniais pomidorais.
  • 7.
    Nuotrauka
    Į stiklainio šonus dedame juostelėmis supjaustytą pipirą, o ant pomidorų dedame dar keletą petražolių šakelių.
  • 8.
    Nuotrauka
    Vėl uždėkite pomidorus ant petražolių iki pat viršaus.
  • 9.
    Nuotrauka
    Įpilkite verdančio vandens į stiklainius ir palikite 15 minučių, neuždarykite. Tuo tarpu mes pasidarysime marinatą. Įpilkite vandens į puodą, įpilkite acto, druskos ir cukraus, padėkite ant ugnies ir užvirkite.
  • 10.
    Nuotrauka
    Atsargiai išpilkite vandenį iš stiklainių ir užpilkite pomidorus paruoštu marinatu, tada užsukite dangtelius. Stiklainius apverčiame aukštyn, dangčiu į apačią, suvyniojame į šiltą antklodę ar rankšluostį ir paliekame, kol visiškai atvės, tada perkelkite jas į rūsį ar bet kurią kitą vėsią vietą.


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą