Puiki pupelių sriuba
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Pikantiškas, maistinga, kvapni. Tokią sriubą galima virti šviesiame sultinyje, pavyzdžiui, vištienos ar daržovių. O norint suteikti lengvo rūkymo skonio, pakaks poros griežinėlių šoninės. Ankštiniai augalai garsėja dideliu augalinių baltymų kiekiu. Todėl tokios sriubos dažnai verdamos be mėsos – jos vis tiek yra itin maistingos. Pupelių sriubą siūlau virti be bulvių, ją pakeičiant saliero šaknimi – taip sriuba taps dar sveikesnė. Į sriubą įdėkite šiek tiek aliejuje džiovintų pomidorų – ir ji sužibės naujomis spalvomis!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltosios pupelės150 mililitrų
-
Žirniai150 mililitrų (skaldyti)
-
Raudonieji lęšiai150 mililitrų
-
Konservuoti žirneliai250 mililitrų
-
Salierų šaknis150 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Porai1/2 vnt
-
Šoninė2~3 griežinėliai
-
Džiovinti pomidorai2~3 vnt
-
Malta paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Petražolės1 šaukštas
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite pupeles virimui. Mirkykite pupeles 3-4 valandas. Žirnius – jei sveiki – pamirkykite valandą. Skaldytų žirnių mirkyti nereikia, užtenka nuplauti, kaip ir raudonuosius lęšius, šaltu vandeniu. 2 litrus vandens arba vištienos sultinio užvirinkite ir suberkite pupeles. Virkite, kol pusiau išvirs, tada suberkite žirnelius. Kai žirniai bus beveik paruošti, suberkite raudonuosius lęšius. Jų virimo laikas yra apie 20 minučių.
-
2. Šoninę supjaustykite juostelėmis, apkepkite aliejuje, kol apskrus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Lengvai apkepkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir porus lydytuose riebaluose.
-
Reklama
-
3. Sudėkite kubeliais pjaustytą saliero šaknį ir morkas. Kepkite, maišydami, kol daržovės taps auksinės rudos spalvos.
-
4. Sriubą pasūdykite, pagardinkite apskrudintomis daržovėmis, konservuotais žirneliais ir leiskite virti penkias minutes ant silpnos ugnies. Sriubą pagardinkite juodaisiais pipirais, paprika ir suberkite petražoles. Puodą sandariai uždenkite dangčiu ir palikite sriubą 15-20 min.
-
Reklama
-
5. Patiekite karštą, pabarstykite kepta šonine. Prie sriubos patiekite minkštą pilką duoną arba skrebučius.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama