Baravykų sriuba

Baravykų sriuba

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Būtinai pasigaminkite šios aromatingos, sodrios baravykų sriubos. Ją lengva paruošti, o aromatas be jokio priminimo visus pritrauks prie stalo. Dalinuosi receptu! Nors baravykai gali atrodyti švarūs, jie dažnai būna sukirmiję. Kad jie būtų švarūs, pamirkykite juos pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Po to viskas taps skaidru. Stiebus galite pjaustyti kaip norite, bet kepurėles siūlau supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais. Miltai sriubą padaro tirštesnę ir sotesnę, bet jei norite lengvesnės sriubos, jų nenaudokite.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    1 litras
  • Baravykai
    250 gramų
  • Kvietiniai miltai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    20 gramų
  • Morka
    1 vnt
  • Bulvės
    3 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Svogūnų laiškai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus baravykų sriubai gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus baravykų sriubai gaminti.
  • Nuvalykite ir nuplaukite baravykus. Supjaustykite grybus kubeliais.
    2. Nuvalykite ir nuplaukite baravykus. Supjaustykite grybus kubeliais.
  • Reklama
  • Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite smulkintus baravykus. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkit...
    3. Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite smulkintus baravykus. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 20 minučių.
  • Per sietelį išimkite išvirusius grybus ir sudėkite juos į keptuvę su sviestu. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, nuolat maišydami.
    4. Per sietelį išimkite išvirusius grybus ir sudėkite juos į keptuvę su sviestu. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, nuolat maišydami.
  • Reklama
  • Nulupkite ir supjaustykite bulves kubeliais. Sudėkite jas į puodą su grybų sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių nuo užvirimo.
    5. Nulupkite ir supjaustykite bulves kubeliais. Sudėkite jas į puodą su grybų sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių nuo užvirimo.
  • Nulupkite ir sutarkuokite morkas vidutine tarka. Į kitą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite morkas.
    6. Nulupkite ir sutarkuokite morkas vidutine tarka. Į kitą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite morkas.
  • Reklama
  • Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite į keptuvę su morkomis.
    7. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite į keptuvę su morkomis.
  • Kepkite daržoves 5 minutes, maišydami.
    8. Kepkite daržoves 5 minutes, maišydami.
  • Reklama
  • Apkeptus grybus pabarstykite miltais, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.
    9. Apkeptus grybus pabarstykite miltais, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.
  • Kai bulvės išvirusios, į puodą sudėkite keptas daržoves.
    10. Kai bulvės išvirusios, į puodą sudėkite keptas daržoves.
  • Reklama
  • Į sriubą sudėkite keptus grybus ir virkite dar 5 minutes.
    11. Į sriubą sudėkite keptus grybus ir virkite dar 5 minutes.
  • Smulkiai supjaustykite žoleles ir suberkite į sriubą. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Uždenkite ir palikite 10 minučių.
    12. Smulkiai supjaustykite žoleles ir suberkite į sriubą. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Uždenkite ir palikite 10 minučių.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai