Ešerių žuvies kotletai

Ešerių žuvies kotletai

5 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Receptas, kaip gaminti žuvies kotletus iš ešerių, nedaug skiriasi nuo kotletų iš kitų rūšių žuvies ar mėsos recepto. Kotletai yra sultingi, patrauklūs su aukso rudos spalvos plutele. Žuvies kotletai ruošiami pagal tą patį receptą kaip ir mėsiniai. Jų paruošimui galite naudoti bet kokios rūšies žuvis, šiuo atveju tai upinis ešerys. Šios rūšies ešerių mėsa nėra itin riebi, todėl į faršą rekomenduoju dėti majonezo, grietinės ar sūrio (kieto, perdirbto). Žuvies kotletai puikiai papildo pagrindinį košės, bulvių, daržovių garnyrą, taip pat gali būti valgomi kaip sumuštiniai, dedant vieną ar du ant duonos riekės.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ešerio filė
    200 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltys
  • Manų kruopos
    2 šaukštai
  • Kiaušinis
    1 gabalas
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį
  • Kietas sūris
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Ešerio filė nuplaunu ir nuvalau servetėlėmis, tada du kartus permalu per mėsmalę, taip faršas bus vienalytesnis, o kotletai – skanesni.
    1. Ešerio filė nuplaunu ir nuvalau servetėlėmis, tada du kartus permalu per mėsmalę, taip faršas bus vienalytesnis, o kotletai – skanesni.
  • Svogūnus nulupkite ir nuplaukite šaltame vandenyje, tada supjaustykite mažais kubeliais ir sud4kite į dubenįs su maltą žuvimi.
    2. Svogūnus nulupkite ir nuplaukite šaltame vandenyje, tada supjaustykite mažais kubeliais ir sud4kite į dubenįs su maltą žuvimi.
  • Reklama
  • Česnako skilteles nulupkite ir sutarkuokite trintuvu, suberkite į faršą. Taip pat kietąjį sūrį sutarkuoju trintuve ir dedu į dubenį.
    3. Česnako skilteles nulupkite ir sutarkuokite trintuvu, suberkite į faršą. Taip pat kietąjį sūrį sutarkuoju trintuve ir dedu į dubenį.
  • Imušu vieną kiaušinį, į žuvį įberiu druskos ir prieskonių pagal skonį, dedu du šaukštus manų kruopų, kad kotletai būtų klampesnės konsist...
    4. Imušu vieną kiaušinį, į žuvį įberiu druskos ir prieskonių pagal skonį, dedu du šaukštus manų kruopų, kad kotletai būtų klampesnės konsistencijos.
  • Reklama
  • Kruopščiai išmaišykite žuvies faršą iki vientisos masės, tada rankomis suformuokite mažus apvalius žuvies kotletus.
    5. Kruopščiai išmaišykite žuvies faršą iki vientisos masės, tada rankomis suformuokite mažus apvalius žuvies kotletus.
  • Padėkite keptuvę ant ugnies, užpilkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus, ant karšto paviršiaus sudėkite kotletus, kepkite apie 10 minučių ant...
    6. Padėkite keptuvę ant ugnies, užpilkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus, ant karšto paviršiaus sudėkite kotletus, kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Tada kiekvieną kotletą apverčiu į kitą pusę ir tiek pat kepu iki auksinės rudos spalvos.
    7. Tada kiekvieną kotletą apverčiu į kitą pusę ir tiek pat kepu iki auksinės rudos spalvos.
  • Paruoštus kotletus sudėkite į lėkštę, patiekite su smulkiai pjaustytomis žolelėmis ir daržovėmis.
    8. Paruoštus kotletus sudėkite į lėkštę, patiekite su smulkiai pjaustytomis žolelėmis ir daržovėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai