Blyneliai įdaryti grybais

Blyneliai įdaryti grybais

5 (3 įvertinimai)

3-4

Porcijos

25 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Blyneliai su grybais – skanus ir sotus patiekalas, kurį galima pasiūlyti savo brangiausiems. Tokie blynai nepaprastai skanūs, maistingi ir sotūs. Galima naudoti bet kokius grybus, pačius prieinamiausius ir įprasčiausius – pievagrybius, jie čia puikiai tinka. Taip pat įdėkite šiek tiek sūrio, svogūnų laiškų – gausite tiesiog nuostabų skonį ir derinį. Patiekite tokius blynus su grietine, ar bet kokiu padažu.

Receptai pagal ingridientus: # Pieno produktai / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    200 mililitrų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kvietiniai miltai
    6~7 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
  • Grybai (pievagrybiai)
    200 gramų
  • Kietasis sūris
    70 gramų
  • Svogūnų laiškai
    15 gramų
  • Druska, juodieji pipirai
    Pagal skonį
  • Kaip pagaminti

  • Blyneliai įdaryti grybais
    1. Paruoškite visus produktus pagal sąrašą, jei norite, receptui galite naudoti ir kitus grybus.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    2. Pievagrybius nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną nulupkite ir nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą augalinio aliejaus, tada perkelkite grybus ir svogūnus, kepkite 4-5 minutes, kol suminkštės.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    3. Tuo metu ruoškite tešlą blynams – į gilų dubenį supilkite šiltą pieną, įmuškite kiaušinį.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    4. Suberkite kvietinius miltus, tada viską išplakite mikseriu.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    5. Į tešlą įdėkite šaukštą sviesto ir žiupsnelį druskos. Paruoštą tešlą galima palikti 5 minutėms pastovėti.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    6. Iki to laiko grybai ir svogūnai turi būti apkepti.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    7. Lengvai patepkite keptuvęriebalais, dėkite po kaušelį tešlos, apkepkite blynus iš abiejų pusių po kelias minutes.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    8. Grybus susmulkinkite blenderiu, į grybus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir tarkuotą kietąjį sūrį. Įdarą pagardinkite druska, pipirais, viską išmaišykite.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    9. Blyno krašte paskleiskite įdarą.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    10. Tada susukite blyną į suktinuką. Tą patį padarykite su visais kitais blynais.
  • Blyneliai įdaryti grybais
    11. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai