Zrazai su sūriu orkaitėje
3.2 (21 įvertinimai)
Apie receptą
Zrazai yra labai skanus ir sotus patiekalas, tačiau jo paruošimas pareikalaus daug laiko ir pastangų. Na, o tiems, kurie nenori ilgai stovėti prie viryklės, mano receptas zrazų su sūriu orkaitėje yra greitas ir sveikas! Kodėl zrazų su sūriu orkaitėje receptas yra geresnis nei kiti? Atsakymas paprastas: labai mėgstu visus patiekalus, kuriuose naudojama malta mėsa, ypač zrazus, bet ne visada turiu laiko ir jėgų juos gaminti. Ilgas stovėjimas prie viryklės, kepimas iš karto keliais etapais (vienu metu netelpa į keptuvę), taip pat cholesterolio perteklius iš aliejaus - visa tai ne man, todėl aš dažnai naudoju šį paprastą zrazų su sūriu receptą orkaitėje. Su juo maisto gaminimas tampa tikra švente, nes beveik visus darbus už mane atlieka orkaitė, o šio patiekalo skonis toks nuostabus, kad net neįmanoma nupasakoti, geriau patiems išbandyti.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta kiauliena500 gramų
-
Batonas4 riekelės
-
Pienas1 stiklinė
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Švieži žalumynai40 gramų
-
Skysti dūmai1 šaukštas (nebūtina)
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia paruoškite visus reikalingus ingredientus: pamirkykite batoną piene, nulupkite svogūną, susmulkinkite žoleles ir česnaką, maltą mėsą patartina dar kartą sumalti.
-
2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Dabar atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, susmulkintą svogūną, susmulkintas žoleles ir česnaką, išmirkytą batoną, įmuškite kiaušinį, pabarstykite prieskoniais ir druska. Dedu ir skystų dūmų, bet, žinoma, jų naudoti nebūtina.
-
4. Visa malta mėsa turi būti kruopščiai sumaišyta.
-
Reklama
-
5. Sušlapiname rankas po vandeniu ir iš paruošto faršo darome nedidelius paplotelius (man gavosi 9 vnt.). Į kiekvieno paplotėlio vidurį dėkite po gabalėlį sūrio, sujunkite kraštus ir suformuokite kotletą.
-
6. Sudėkite zrazus ant orkaitės grotelių siūle į viršų.
-
Reklama
-
7. Dėkite zrazus į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę, po grotelėmis būtinai padėkite tuščią kepimo skardą, kad nuvarvėtų riebalai. Kepkite, kol susidarys aukso rudos spalvos plutelė.
-
8. Tada apverskite į kitą pusę ir kepkite toliau, kol visiškai iškeps. Patiekite zrazus su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.2/5 (21 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama