Zrazai su sūriu orkaitėje

Zrazai su sūriu orkaitėje

3.2 (21 įvertinimai)

9 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Zrazai yra labai skanus ir sotus patiekalas, tačiau jo paruošimas pareikalaus daug laiko ir pastangų. Na, o tiems, kurie nenori ilgai stovėti prie viryklės, mano receptas zrazų su sūriu orkaitėje yra greitas ir sveikas! Kodėl zrazų su sūriu orkaitėje receptas yra geresnis nei kiti? Atsakymas paprastas: labai mėgstu visus patiekalus, kuriuose naudojama malta mėsa, ypač zrazus, bet ne visada turiu laiko ir jėgų juos gaminti. Ilgas stovėjimas prie viryklės, kepimas iš karto keliais etapais (vienu metu netelpa į keptuvę), taip pat cholesterolio perteklius iš aliejaus - visa tai ne man, todėl aš dažnai naudoju šį paprastą zrazų su sūriu receptą orkaitėje. Su juo maisto gaminimas tampa tikra švente, nes beveik visus darbus už mane atlieka orkaitė, o šio patiekalo skonis toks nuostabus, kad net neįmanoma nupasakoti, geriau patiems išbandyti.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta kiauliena
    500 gramų
  • Batonas
    4 riekelės
  • Pienas
    1 stiklinė
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kietasis sūris
    100 gramų
  • Švieži žalumynai
    40 gramų
  • Skysti dūmai
    1 šaukštas (nebūtina)
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia paruoškite visus reikalingus ingredientus: pamirkykite batoną piene, nulupkite svogūną, susmulkinkite žoleles ir česnaką, malt...
    1. Pirmiausia paruoškite visus reikalingus ingredientus: pamirkykite batoną piene, nulupkite svogūną, susmulkinkite žoleles ir česnaką, maltą mėsą patartina dar kartą sumalti.
  • Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
    2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Dabar atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, susmulkintą svogūną, susmulkintas žoleles ir česnaką, išmirkytą batoną, įmuškite kiaušin...
    3. Dabar atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, susmulkintą svogūną, susmulkintas žoleles ir česnaką, išmirkytą batoną, įmuškite kiaušinį, pabarstykite prieskoniais ir druska. Dedu ir skystų dūmų, bet, žinoma, jų naudoti nebūtina.
  • Visa malta mėsa turi būti kruopščiai sumaišyta.
    4. Visa malta mėsa turi būti kruopščiai sumaišyta.
  • Reklama
  • Sušlapiname rankas po vandeniu ir iš paruošto faršo darome nedidelius paplotelius (man gavosi 9 vnt.). Į kiekvieno paplotėlio vidurį dėki...
    5. Sušlapiname rankas po vandeniu ir iš paruošto faršo darome nedidelius paplotelius (man gavosi 9 vnt.). Į kiekvieno paplotėlio vidurį dėkite po gabalėlį sūrio, sujunkite kraštus ir suformuokite kotletą.
  • Sudėkite zrazus ant orkaitės grotelių siūle į viršų.
    6. Sudėkite zrazus ant orkaitės grotelių siūle į viršų.
  • Reklama
  • Dėkite zrazus į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę, po grotelėmis būtinai padėkite tuščią kepimo skardą, kad nuvarvėtų riebalai. Kepkite,...
    7. Dėkite zrazus į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę, po grotelėmis būtinai padėkite tuščią kepimo skardą, kad nuvarvėtų riebalai. Kepkite, kol susidarys aukso rudos spalvos plutelė.
  • Tada apverskite į kitą pusę ir kepkite toliau, kol visiškai iškeps. Patiekite zrazus su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru. Gero apetito!
    8. Tada apverskite į kitą pusę ir kepkite toliau, kol visiškai iškeps. Patiekite zrazus su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.2/5 (21 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai