Varškės vyniotinis su spanguolėmis

Varškės vyniotinis su spanguolėmis

5 (1 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val. 30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Varškės kepiniai yra patys geriausi prie puodelio arbatos. Siūlau spanguolių vyniotinį. Jis paruošiamas lengvai ir paprastai. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad varškės ir spanguolių vyniotinis ilgai išlieka minkštas. Rinkdamiesi varškę tešlai, pirmenybę teikite labiau vienalyčiam, nerūgščiam ir nelabai drėgnam produktui. Šios savybės daro įtaką kepimui ir vyniotinio skoniui. Taip pat verta paminėti, kad įdaras irgi turi turėti minimalų drėgmės kiekį. Kepant su drėgnu įdaru, varškės kepiniai tampa labai drėgni, o tai turi įtakos ir kepimui. Apsvarstykite niuansus ir kepinys jus pradžiugins savo skoniu. Dalinuosi receptu!

Paskirtis: Pyragų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
  • Reikalingi ingridientai:

  • Varškė 9%
    150 gramų
  • Kiaušinis
    2 gabalėliai (1 tešloje, 1 vyniotiniui sutepti)
  • Cukrus
    60 gramų (1~2 šaukštai įdarui)
  • Augalinis aliejus
    40 mililitrų
  • Kepimo milteliai tešlai
    1,5 šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    180~200 gramų
  • Spanguolės
    120 gramų (šviežios)
  • Džiovintos spanguolės
    30~40 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    2. Paruoškite įdarą. Šviežias spanguoles sumaišykite su cukrumi. Sutrinkite šakute.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    3. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    4. Įpilkite augalinio aliejaus, žiupsnelį druskos. Plakame rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    5. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    6. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik tešla pradeda kauptis į gabalus, minkykite rankomis.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    7. Paruošta tešla turi būti lygi, minkšta, lanksti ir šiek tiek limpanti prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu. Palikite kambario temperatūroje 15 minučių.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    8. Praėjus laikui, padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus. Lengvai pabarstykite miltais.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    9. Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį. Nuvalykite sultis iš įdaro ir padėkite ant sluoksnio. Ant viršaus pabarstykite džiovintų spanguolių.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    10. Paruoškite tešlos sluoksnį su įdaru, pradėkite sukti į sluoksnį iš ilgosios pusės. Susikite kiek įmanoma stipriau.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    11. Gautą vyniotinį perkelkite į kepimo skardą. Aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir šakute pabraižykite kad susidarytų banguotas raštas. Tai neprivaloma. Įdėkite vyniotinį į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 45-50 minučių.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    12. Perkelkite gatavą vyniotinį ant lentelės ir gerai atvėsinkite. Tada galite patiekti prie stalo.
  • Varškės vyniotinis su spanguolėmis
    13. Gero apetito!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai