Grietinėlėje troškinta vištienos filė

Grietinėlėje troškinta vištienos filė

5 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Grietinėlėje troškinta vištienos filė – puikus receptas! Traški, auksinės spalvos vištienos filė padaže – visos mūsų šeimos mėgstamiausia! Paruoškite šį nuostabų patiekalą sau ir savo artimiesiems. Vištiena grietinėlėje yra labai paprastas ir labai skanus patiekalas greitai vakarienei, kuris dėl subtilaus ir aromatingo kreminio padažo puikiai tiks su bet kokiu garnyru. Receptas idealiai tinka visai šeimai.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    4 vnt
  • Parmezanas
    100 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Šoninė
    250 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    6 skiltelės
  • Kukurūzų krakmolas
    1.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos filė išvalykite ir nuplaukite, kad nudžiūtų drėgmės perteklius. Kiekvieną filė iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
    1. Vištienos filė išvalykite ir nuplaukite, kad nudžiūtų drėgmės perteklius. Kiekvieną filė iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
  • Dubenyje sumaišykite miltus ir 4 šaukštus parmezano. Į šį mišinį pamerkite filė iš abiejų pusių.
    2. Dubenyje sumaišykite miltus ir 4 šaukštus parmezano. Į šį mišinį pamerkite filė iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Kepkite vištieną iki auksinės rudos spalvos, maždaug 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
    3. Kepkite vištieną iki auksinės rudos spalvos, maždaug 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepkite šoninę, kol apskrus. Nusausinkite riebalų perteklių, pasilikdami apie 1 arbatinį šaukštelį.
    4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite šoninę, kol apskrus. Nusausinkite riebalų perteklių, pasilikdami apie 1 arbatinį šaukštelį.
  • Reklama
  • Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Troškinkite apie 1 minutę, kol svogūnas suminkštės. Tada įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų...
    5. Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Troškinkite apie 1 minutę, kol svogūnas suminkštės. Tada įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų. Suberkite likusį parmezaną ir leiskite padažui troškintis, kol sūris pradės tirpti. Tada suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite.
  • Į padažą sudėkite vištienos filė, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Po 3-5 minučių galite patiekti.
    6. Į padažą sudėkite vištienos filė, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Po 3-5 minučių galite patiekti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai