Grietinėlėje troškinta vištienos filė
5 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Grietinėlėje troškinta vištienos filė – puikus receptas! Traški, auksinės spalvos vištienos filė padaže – visos mūsų šeimos mėgstamiausia! Paruoškite šį nuostabų patiekalą sau ir savo artimiesiems. Vištiena grietinėlėje yra labai paprastas ir labai skanus patiekalas greitai vakarienei, kuris dėl subtilaus ir aromatingo kreminio padažo puikiai tiks su bet kokiu garnyru. Receptas idealiai tinka visai šeimai.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė4 vnt
-
Parmezanas100 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Miltai2 šaukštai
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Šoninė250 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai6 skiltelės
-
Kukurūzų krakmolas1.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė išvalykite ir nuplaukite, kad nudžiūtų drėgmės perteklius. Kiekvieną filė iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
-
2. Dubenyje sumaišykite miltus ir 4 šaukštus parmezano. Į šį mišinį pamerkite filė iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
3. Kepkite vištieną iki auksinės rudos spalvos, maždaug 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
-
4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite šoninę, kol apskrus. Nusausinkite riebalų perteklių, pasilikdami apie 1 arbatinį šaukštelį.
-
Reklama
-
5. Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Troškinkite apie 1 minutę, kol svogūnas suminkštės. Tada įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų. Suberkite likusį parmezaną ir leiskite padažui troškintis, kol sūris pradės tirpti. Tada suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite.
-
6. Į padažą sudėkite vištienos filė, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Po 3-5 minučių galite patiekti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama