Slyvų pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei norite skanaus pyrago, kad sultingi vaisiai būtų viršuje, tada slyvų pyragas yra tai, ko jums reikia geriant arbatą su visa šeima. Slyvas galima derinti su kitais kietais vaisiais. Karštas ir šaltas, slyvų pyragas yra labai skanus. Jo saldi tešla puikiai dera su rūgščiu „įdaru“. Per saldžių slyvų tokiam pyragui neimu, nes papildomai ruošiamas cukraus ir sviesto sirupas. Pyragas kepamas 30-40 minučių ir patiekiamas bet kokia forma (karštas ar šaltas).
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyvos10~15 vnt
-
Cukrus1.5 stiklinės
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Pienas100 mililitrų
-
Sviestas150 gramų
-
Miltai200 gramų
-
Kepimo milteliai1.5 arbatinio šaukštelio
-
Vanilinis cukruspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įtrinkite kiaušinius su cukrumi, po to pradedame aktyviai plakti. Geriau tai padaryti su maišytuvu.
-
2. Po truputį suberkite kepimo miltelius, pieną, šiek tiek sviesto ir miltus. Toliau plakame.
-
Reklama
-
3. Tešlos konsistencija turi būti kaip blynų. Atidedame į šalį ir imamės „įdaro“.
-
4. Kruopščiai nuplaukite vaisius. Slyvas padalinkite per pusę ir išimkite kauliuką.
-
Reklama
-
5. Kepimo formoje ištirpinkite šiek tiek cukraus ir sviesto.
-
6. Sudėkite slyvas į sirupą šerdimi žemyn.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus paskleiskite tešlą, tolygiai paskirstydami ją per visą paviršių. Formos šonus galima patepti aliejumi.
-
8. Dedame formą į orkaitę, pašildytą iki 200 laipsnių, ir kepkite slyvų pyragą 30 minučių. Proceso metu orkaitės temperatūrą galima šiek tiek sumažinti, kad pyragas nesudegtų.
-
Reklama
-
9. Iškepus leiskite pyragui šiek tiek ''pailsėti'', po to jį apvertus galima išimti iš formos. Tam geriausia naudoti apvalią formą su atsidarančiomis pusėmis.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama