Slyvų pyragas

Slyvų pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei norite skanaus pyrago, kad sultingi vaisiai būtų viršuje, tada slyvų pyragas yra tai, ko jums reikia geriant arbatą su visa šeima. Slyvas galima derinti su kitais kietais vaisiais. Karštas ir šaltas, slyvų pyragas yra labai skanus. Jo saldi tešla puikiai dera su rūgščiu „įdaru“. Per saldžių slyvų tokiam pyragui neimu, nes papildomai ruošiamas cukraus ir sviesto sirupas. Pyragas kepamas 30-40 minučių ir patiekiamas bet kokia forma (karštas ar šaltas).

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    10~15 vnt
  • Cukrus
    1.5 stiklinės
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Sviestas
    150 gramų
  • Miltai
    200 gramų
  • Kepimo milteliai
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Įtrinkite kiaušinius su cukrumi, po to pradedame aktyviai plakti. Geriau tai padaryti su maišytuvu.
    1. Įtrinkite kiaušinius su cukrumi, po to pradedame aktyviai plakti. Geriau tai padaryti su maišytuvu.
  • Po truputį suberkite kepimo miltelius, pieną, šiek tiek sviesto ir miltus. Toliau plakame.
    2. Po truputį suberkite kepimo miltelius, pieną, šiek tiek sviesto ir miltus. Toliau plakame.
  • Reklama
  • Tešlos konsistencija turi būti kaip blynų. Atidedame į šalį ir imamės „įdaro“.
    3. Tešlos konsistencija turi būti kaip blynų. Atidedame į šalį ir imamės „įdaro“.
  • Kruopščiai nuplaukite vaisius. Slyvas padalinkite per pusę ir išimkite kauliuką.
    4. Kruopščiai nuplaukite vaisius. Slyvas padalinkite per pusę ir išimkite kauliuką.
  • Reklama
  • Kepimo formoje ištirpinkite šiek tiek cukraus ir sviesto.
    5. Kepimo formoje ištirpinkite šiek tiek cukraus ir sviesto.
  • Sudėkite slyvas į sirupą šerdimi žemyn.
    6. Sudėkite slyvas į sirupą šerdimi žemyn.
  • Reklama
  • Ant viršaus paskleiskite tešlą, tolygiai paskirstydami ją per visą paviršių. Formos šonus galima patepti aliejumi.
    7. Ant viršaus paskleiskite tešlą, tolygiai paskirstydami ją per visą paviršių. Formos šonus galima patepti aliejumi.
  • Dedame formą į orkaitę, pašildytą iki 200 laipsnių, ir kepkite slyvų pyragą 30 minučių. Proceso metu orkaitės temperatūrą galima šiek tie...
    8. Dedame formą į orkaitę, pašildytą iki 200 laipsnių, ir kepkite slyvų pyragą 30 minučių. Proceso metu orkaitės temperatūrą galima šiek tiek sumažinti, kad pyragas nesudegtų.
  • Reklama
  • Iškepus leiskite pyragui šiek tiek ''pailsėti'', po to jį apvertus galima išimti iš formos. Tam geriausia naudoti apvalią formą su atsida...
    9. Iškepus leiskite pyragui šiek tiek ''pailsėti'', po to jį apvertus galima išimti iš formos. Tam geriausia naudoti apvalią formą su atsidarančiomis pusėmis.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai