Pyragėliai su šonine
4.8 (6 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Pyragėliai su šonine labai populiarūs Latvijoje, į kurią jie migravo iš Vokietijos, kur tokie pyragėliai vadinami „spekkuchen“. Jie ten labai populiarūs, parduodami kiekviename prekybos centre ir, žinoma, mažose kepyklėlėse. Išties gaunami labai skanūs pyragėliai, ypač jei patiekiami švieži. Verta pabandyti išsikepti namuose, nes pyragėlių su šonine receptas yra labai paprastas ir suprantamas.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai350 gramų
-
Cukrus20 gramų
-
Pienas160 mililitrų
-
Mielės20 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Grietinė2 šaukštai
-
Šoninė250 gramų
-
Svogūnai50 gramų
-
Vištienos kiaušinis1 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Imame pusę stiklinės šilto pieno, į jį dedame mieles, cukrų ir minimalų kiekį (1-2 arbatinius šaukštelius) miltų. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje.
-
2. Miltus persijokite į didelį dubenį, supilkite į jį pakilusias mieles.
-
Reklama
-
3. Įpilkite ten likusį šiltą pieną.
-
4. Yra ir lydyto sviesto.
-
Reklama
-
5. Ten pat - grietinė ir druska.
-
6. Minkome tešlą. Paliekame pakilti – užteks valandos šiltoje vietoje.
-
Reklama
-
7. Tuo tarpu paruoškite įdarą: keptuvėje be aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir šoninę, kol svogūnas taps skaidrus. Įberkite pipirų pagal skonį, atidėkite.
-
8. Po valandos pakilusią tešlą reikia dar šiek tiek paminkyti rankomis ir palikti dar 10-15 minučių.
-
Reklama
-
9. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto darbastalio ir suformuokite rutulį.
-
10. Tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio sluoksnį. Stikline išpjauname iš tešlos apskritimus (apskritimų skersmuo priklauso nuo norimo dydžio pyragėlių, kuo didesnių norisi, tuo didesnių apskritimų reikia).
-
Reklama
-
11. Ant kiekvieno apskritimo uždėkite nedidelį kiekį įdaro.
-
12. Sulenkite pyragėlius per pusę.
-
13. Suspaudžiame kraštus.
-
Reklama
-
14. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi. Padėkite pyragėlius siūle žemyn ant kepimo skardos.
-
15. Aptepkite plaktu kiaušiniu.
-
16. Kepkite apie 35-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
-
17. Iškepusius pyragėlius patartina sudėti į didelį dubenį ir uždengti rankšluosčiu, kad jie išgaruotų ir taptų minkštesni. Pyragėliai su šonine gali būti patiekiami tiek šilti, tiek atvėsę. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.8/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama