Pyragėliai su šonine

Pyragėliai su šonine

4.8 (6 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Pyragėliai su šonine labai populiarūs Latvijoje, į kurią jie migravo iš Vokietijos, kur tokie pyragėliai vadinami „spekkuchen“. Jie ten labai populiarūs, parduodami kiekviename prekybos centre ir, žinoma, mažose kepyklėlėse. Išties gaunami labai skanūs pyragėliai, ypač jei patiekiami švieži. Verta pabandyti išsikepti namuose, nes pyragėlių su šonine receptas yra labai paprastas ir suprantamas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    350 gramų
  • Cukrus
    20 gramų
  • Pienas
    160 mililitrų
  • Mielės
    20 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Šoninė
    250 gramų
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Vištienos kiaušinis
    1 vnt
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Imame pusę stiklinės šilto pieno, į jį dedame mieles, cukrų ir minimalų kiekį (1-2 arbatinius šaukštelius) miltų. Palikite 20 minučių kam...
    1. Imame pusę stiklinės šilto pieno, į jį dedame mieles, cukrų ir minimalų kiekį (1-2 arbatinius šaukštelius) miltų. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje.
  • Miltus persijokite į didelį dubenį, supilkite į jį pakilusias mieles.
    2. Miltus persijokite į didelį dubenį, supilkite į jį pakilusias mieles.
  • Reklama
  • Įpilkite ten likusį šiltą pieną.
    3. Įpilkite ten likusį šiltą pieną.
  • Yra ir lydyto sviesto.
    4. Yra ir lydyto sviesto.
  • Reklama
  • Ten pat - grietinė ir druska.
    5. Ten pat - grietinė ir druska.
  • Minkome tešlą. Paliekame pakilti – užteks valandos šiltoje vietoje.
    6. Minkome tešlą. Paliekame pakilti – užteks valandos šiltoje vietoje.
  • Reklama
  • Tuo tarpu paruoškite įdarą: keptuvėje be aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir šoninę, kol svogūnas taps skaidrus. Įberkite ...
    7. Tuo tarpu paruoškite įdarą: keptuvėje be aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir šoninę, kol svogūnas taps skaidrus. Įberkite pipirų pagal skonį, atidėkite.
  • Po valandos pakilusią tešlą reikia dar šiek tiek paminkyti rankomis ir palikti dar 10-15 minučių.
    8. Po valandos pakilusią tešlą reikia dar šiek tiek paminkyti rankomis ir palikti dar 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto darbastalio ir suformuokite rutulį.
    9. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto darbastalio ir suformuokite rutulį.
  • Tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio sluoksnį. Stikline išpjauname iš tešlos apskritimus (apskritimų skersmuo priklauso nuo norimo dyd...
    10. Tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio sluoksnį. Stikline išpjauname iš tešlos apskritimus (apskritimų skersmuo priklauso nuo norimo dydžio pyragėlių, kuo didesnių norisi, tuo didesnių apskritimų reikia).
  • Reklama
  • Ant kiekvieno apskritimo uždėkite nedidelį kiekį įdaro.
    11. Ant kiekvieno apskritimo uždėkite nedidelį kiekį įdaro.
  • Sulenkite pyragėlius per pusę.
    12. Sulenkite pyragėlius per pusę.
  • Suspaudžiame kraštus.
    13. Suspaudžiame kraštus.
  • Reklama
  • Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi. Padėkite pyragėlius siūle žemyn ant kepimo skardos.
    14. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi. Padėkite pyragėlius siūle žemyn ant kepimo skardos.
  • Aptepkite plaktu kiaušiniu.
    15. Aptepkite plaktu kiaušiniu.
  • Kepkite apie 35-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
    16. Kepkite apie 35-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  • Iškepusius pyragėlius patartina sudėti į didelį dubenį ir uždengti rankšluosčiu, kad jie išgaruotų ir taptų minkštesni. Pyragėliai su šon...
    17. Iškepusius pyragėlius patartina sudėti į didelį dubenį ir uždengti rankšluosčiu, kad jie išgaruotų ir taptų minkštesni. Pyragėliai su šonine gali būti patiekiami tiek šilti, tiek atvėsę. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.8/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai