Bulgarų obuolienė

Bulgarų obuolienė

4.4 (13 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Gintarinė, skaidri, tiršta – bulgariška obuolienė taps jūsų mėgstamiausiu gaminiu, nes ji tokia skani! Tinka pyragams arba tiesiog pusryčiams tepti ant traškių skrebučių. Nurodžiau jau nuluptų, tai yra be žievelės ir sėklų, obuolių svorį. Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi lygiai 1 litras uogienės.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    600 gramų
  • Cukrus
    500 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Citrinų rūgštis
    2 gramai
  • Vanduo
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Vienos citrinos žievelę smulkiai sutarkuokite. Visą cukrų ir vanilinį cukrų supilkite į didelį puodą, įpilkite vandens, suberkite citrino...
    2. Vienos citrinos žievelę smulkiai sutarkuokite. Visą cukrų ir vanilinį cukrų supilkite į didelį puodą, įpilkite vandens, suberkite citrinos žievelę, išspauskite visas citrinos sultis, puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite sirupą 10-15 minučių nuo užvirimo momento.
  • Reklama
  • Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir uodegas. Obuolių minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
    3. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir uodegas. Obuolių minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Obuolių skilteles sudėkite į karštą sirupą ir virkite ant silpnos ugnies.
    4. Obuolių skilteles sudėkite į karštą sirupą ir virkite ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Virkite uogienę, nuolat maišydami mediniu šaukštu, 25 minutes. Tuo pačiu metu sudėkite konservavimo stiklainius ir dangtelius sterilizuot...
    5. Virkite uogienę, nuolat maišydami mediniu šaukštu, 25 minutes. Tuo pačiu metu sudėkite konservavimo stiklainius ir dangtelius sterilizuotis. Uogienės virimo pabaigoje įpilkite citrinos rūgšties. Citrinų rūgštis yra prieinamas ir pigus konservantas, kurio dėka jūsų uogienė bus laikoma ilgiau neprarasdama skonio, nesucukruos ir nesprogdins.
  • Karštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
    6. Karštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
  • Reklama
  • Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite stora antklode ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
    7. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite stora antklode ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
  • Ryte uogienės stiklainius išdėliokite sandėliuke.
    8. Ryte uogienės stiklainius išdėliokite sandėliuke.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.4/5 (13 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai