Bulgarų obuolienė
4.4 (13 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Gintarinė, skaidri, tiršta – bulgariška obuolienė taps jūsų mėgstamiausiu gaminiu, nes ji tokia skani! Tinka pyragams arba tiesiog pusryčiams tepti ant traškių skrebučių. Nurodžiau jau nuluptų, tai yra be žievelės ir sėklų, obuolių svorį. Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi lygiai 1 litras uogienės.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai600 gramų
-
Cukrus500 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Citrinų rūgštis2 gramai
-
Vanduo100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Vienos citrinos žievelę smulkiai sutarkuokite. Visą cukrų ir vanilinį cukrų supilkite į didelį puodą, įpilkite vandens, suberkite citrinos žievelę, išspauskite visas citrinos sultis, puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite sirupą 10-15 minučių nuo užvirimo momento.
-
Reklama
-
3. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir uodegas. Obuolių minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
-
4. Obuolių skilteles sudėkite į karštą sirupą ir virkite ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
5. Virkite uogienę, nuolat maišydami mediniu šaukštu, 25 minutes. Tuo pačiu metu sudėkite konservavimo stiklainius ir dangtelius sterilizuotis. Uogienės virimo pabaigoje įpilkite citrinos rūgšties. Citrinų rūgštis yra prieinamas ir pigus konservantas, kurio dėka jūsų uogienė bus laikoma ilgiau neprarasdama skonio, nesucukruos ir nesprogdins.
-
6. Karštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
-
Reklama
-
7. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite stora antklode ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
-
8. Ryte uogienės stiklainius išdėliokite sandėliuke.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.4/5 (13 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama