Obuolių ir slyvų uogienė
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Obuoliai puikiai dera su slyvomis, papildo vienas kito skonį ir aromatą. Uogienė skani ir vidutiniškai saldi. Konsistencija maloni. Ši uogienė puikiai išsilaiko visą žiemą. Receptas labai paprastas. Imame visus ingredientus lygiomis dalimis. Išmatuojame nuluptų obuolių ir slyvų svorį. Slyvos sultingos ir saldžios, o obuolys tankus ir rūgštus. Slyva išverda greitai, bet obuolių griežinėliai užtrunka daug ilgiau. Uogienę galima išvirti iki beveik vienalytės konsistencijos, tai užtruks apie valandą, arba galite virti apie 30 minučių ir pajusite obuolio gabalėlius. Toks ingredientų kiekis sudaro 700 ml. paruoštos uogienės. Jei verdate 30 minučių, o ne 60, gausite šiek tiek daugiau uogienės.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyvos500 gramų
-
Obuoliai500 gramų
-
Cukrus500 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus.
-
2. Obuolius supjaustykite gabalėliais ir supilkite į puodą storu dugnu.
-
Reklama
-
3. Iš slyvų išimkite kauliukus ir suberkite jas į obuolius.
-
4. Įpilkite cukraus ir padėkite puodą ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
5. Virkite, retkarčiais pamaišydami, 30-60 minučių.
-
6. Verdančią uogienę sudėkite į sterilius stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais. Obuolių ir slyvų uogienė paruošta.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama